pro Alexander 8/6/2017, 13:28
Poznamenala že jí to Fenn řekl za asi zvláštních okolností a vzhledem k tomu že už se dál nevyjadřovala, jsem se ani neptal. Jindy bych se nad tím pozastavil a něco řekl, ale byl jsme na to unavený, Ne fyzicky ale psychicky. Cítil jsem se plný energie, ale na poslední týden bylo těch informací až moc a to nemluvím o chvílích kdy mám v hlavě úplně cizí vzpomínky ze života... Rozhodl jsem se o tom ale mlčet, pochyboval jsem, že by mi někdo poradil co to má co odčinění se mnou, ale od smrti jsem je cítil silněji a v tomhle městě byly o to silnější a častější. Trochu zmateně se na mě koukala, až mě to donutilo nadzvednout obočí a zamyslet se co jí asi tak překvapilo. Jak jsem tak pokračoval bezhlavě bůh ví kam, doběhla mě s tím že to tu sotva znám, což mě donutí se zasmát.
"Nikdy neřeším kam jdu, někam mě nohy přece zavedou," odpovím a když se mě zeptá kolik mi je, zamyslím se. "Zemřel jsem mladý, myslím že mi tehdy mohlo být kolem 280," vydechnu a zamyslím se. Asi to tak nějak sedělo, nevím zda se ty roky co jsem ležel pod hlínou daly počítat, ale znamenalo by to že bych byl opravdu starý.
"Ještě nejsem takový stařec jako Fen," zakřením se a olíznu si suché rty. Každopádně když poznamená že ji Fenlin vyprávěl, že jsem se i ve válkách smál, na chvíli jsem si jich pár vybavil.
"Kdyby jsi viděla věčně tu jeho kamennou, vážnou a soustředěnou tvář, dohnalo by tě to k pláči," zakřením se a potom přikývnu. "Ano i ve válkách jsem se smál, soutěžil s Fennem o tom kdo jich sejme víc a užíval jsem si to, blbých komentářů jsem nikdy neměl málo, to uznám," zasměji se tomu a můj úsměv na tváři zůstane.