pro Ytia 17/11/2017, 17:42
S povzdechem jsem k ní natáhla ruku s lahvičkou a zatěkala očima po okolí: "Tohle bych sice dělat neměla, ale tady...tady to je protijed." Tiše, drze a upřímně jsem se rozesmála. Nějakou chvilku jsem se takhle smála: "Nemusíš mít takový strach. Jsem jen obyčejný zvěromag." Sedla jsem si do trávy vedle Mirys a čekala než v hlavě vymyslím kloudnou odpověď. "Dělám pro organizaci jménem Openhelp. Jistě si už o ní slyšela, protože oni o tobě ano. Bojuje za práva opis, lidí i jiných zvířat, tedy, měli by. Většinou vše co dělají je jen pro jejich dobro." S povzdechem jsem se odmlčela a oplácela Mirys pohled. "Mají pro tebe návrh, tak poslouchej dobře," zablesklo se mi v očích: "Buď pro ně budeš teď chvilku pracovat a vyrobíš jim prakticky nezničitelné uniformy, nebo," sklopila jsem pohled. Než jsem sebrala odvahu zvednout pohled zpět k ní, uteklo několik minut: "Nebo zmizíš z povrchu zemského." Pomalu jsem vstala a znovu prozkenovala okolí pohledem: "Dám ti radu: buď hrdá na to kým si," odmlka a pak jsme pokračovala: "A proto to přijmi, podle svého svědomí." Vyčkávala jsem: "Tak jaká bude odpověď? Dohodneš se s nimi?"