pro Zareth 22/9/2019, 23:57
Zatímco na mě sypala jednu otázky za druhou, znuděně jsem ji oplácel pohled. Poté jsem jen pozvedl obočí a zeptal se jí. "A co konkrétně budu mít z toho, když ti to řeknu? Nevidím žádné věnce, dary ani nadšené publikum." Potutelně jsem se usmál. "Odpovím ti na co budeš chtít, ale výměnou za informace o tobě." Otočil jsem se na patě a zamířil si to ke kraji střechy. "Pokud budeš sdílná, třeba ti pomůžu sehnat i nějakou funkční zbraň na zabíjení přízraků, ne ty tvé směšné šípy. Jestli po tobě šel jeden, půjdou po tobě všichni, na to se připrav. Měla by sis krýt záda." Po těch slovech jsem skočil do prázdna. Ta střecha bylo vysoká, zatraceně vysoká alespoň pro obyčejné smrtelníky. Docela mě lákala představa podívat se na některého z nich, jak se dole rozletí na vysoce koncentrovaný roztok lidské břečky, ale to si nechám na jindy. Během doby, co jsem letěl vzduchem, jsem odolal pokušení vytáhnout křídla a až těsně nad zemí jsem použil jednu ze svých schopností, aby zbrzdila můj pád. Letěl jsem tedy rychle, ale můj dopad byl naprosto neslyšný a jen jsem se při něm mírně přikrčil. Nastavil jsem levou ruku a jen letmo jsem se jí při doskoku dotkl země, zatímco se kolem mě rozlil kruh černofialovéhé mlhy, který zmizel stejně, jako se objevil. Celá tahle šaškárna byla jen jedno obrovské divadlo, potřeboval jsem v ní vzbudit zvědavost, stejně tak, jako se to povedlo jí u mě. Navíc jsem si uvědomoval, že tohle vypadalo zatraceně dobře. Možná jsem spíš takhle měl vletět ke Xaie do bytu, když jsem předstíral, že ji zachraňuji, zřeba by to ocenila víc. Chtěl jsem vidět, jakým kreativním způsobem si s budovou poradí ona nebo jestli má vůbec zájem o to, dál pokračovat v našem rozhovoru. Pokud ne...nemělo cenu se s ní zaobírat na něco dalšího než jen náhradní díly. Ovšem pokud ano, třeba by z ní mohl časem být i cenný spojenec v boji proti té svini.