pro Balaur 7/7/2018, 12:51
Jen pokrčím rameny, když mi řekne, že je to nepřirozené. Pořád přemýšlela jako člověk, i když se ve světě magie pohybovala už velmi dlouho. Ale jakmile si prožije své první století... Bude to už brát jinak.
"Stávají se i podivnější věci," odpovím nakonec a když mi položí další otázku, povzdechnu si.
"Je to... Řekněme dědičná schopnost, u které ale není jisté, že se projeví. Mephistopheles měl hodně dětí a pokud vím, zatím jsem jediný..." začnu zamyšleně a znovu se napiji kávy.
"On... To urychlil... Představ si to, jako když tebe ovládne některá z tvých přeměn. Ale silnější, mnohem silnější. Jsi uvězněná ve vlastní mysli, víš, co se děje, ale nemůžeš s tím nic udělat, tvé tělo se hýbe samo od sebe... Poté začneš vidět obrazy, představy... Nejhorší noční můry a nemůžeš s tím nic dělat, jen se stále víc noříš do temnoty. A když už se na chvíli probereš a získáš kontrolu, jediné, na co se zmůžeš je prosit své přátele, aby tě zabili," odpovím potichu a zůstanu chvíli nepřítomně sedět, než se oklepu a naráz vypiji celý hrnek kávy.
"Ireth mě zachránila... Pomocí artefaktu se dostala do mého podvědomí a... Našla mě... Zachránila," vydechnu vděčně, ale stále jsem mluvil velmi potichu.
"