pro Licht 18/12/2017, 18:48
Karkulka uvízla v lese zcela sama a po cestě se ztratila. Nedokázala se zorientovat o směru kterým by měla jít a prudký vítr s deštěm vůbec nepomáhal. Celá zoufalá se schovala pod velký stromek kde chtěla přečkat to nepříznivé počasí. Jenže ani hodiny sezení nepomohli. Karkulka se neskutečně nudila, malovala si obrázky v zemi, dokonce zkoumala "Alpské víno" od babičky, lámala větvičky popadané ze stromu a nakonec se schoulila do klubíčka a třásla se zimou. Sem tam utrousila nějakou neslušnou poznámku o bohovi a jeho nekalých úmyslech. Publikum se při některých poznámkách opravdu smálo a vypadalo to že si představení opravdu užívají. Až se náhle uprostřed temné noci vynořil zpoza keřů velký černý vlk. Ihned přiskočil ke karkulce která vyjekla leknutím. "Ach vlk! Přišel mě sníst!" vykřikne karkulka srdceryvně, zatímco se na ní černý společník překvapeně podívá.
"Ale kdepak karkulko, jsem tvůj věrný oř, znám cestu a ukážu ti cestu domů," vydechne. Karkulka nevěděla co říci. Hleděla do rudých očí vlka a lehce se třásla.
"Ale jdi vlku, copak domů, k babičce já pospíchám! Nesu jej víno z Alp, jistě jest vyprahlá žízní," odvětí tichým a nejistým hlasem. Vlk se zasmál a slíbil karkulce že ji odvede k babičce jak potřebovala. Karkulka si odkašlala a nenapadlo ji nic lepšího než se na vlka nakonec posadit. Vlk své slovo dodržel a karkulku opravdu odnesl na cestičku, kterou poznávala. Hustý déšť však divoce rozproudil řeknu a strhl sebou i dřevěný můstek, který byl široko daleko jedinou cestou k chaloupce od karkulčiné babičky.
"Ach ne vlku, co budeme dělat?" vydechne karkulka polekaně. Vlkovi však voda nevadila a tak se s karkulkou přebrodil na druhou stranu. A víte co bylo nejvtipnější? Když došli k babičce, ukázalo se že Alpské víno je vlastně krví a babička tak byla mladou, krásnou upírkou. Karkulčin tatínek byl zlý vlkodlak a samotná karkulka? To můžete už jenom hádat, protože s vlkodlačí pomocí se Karkulce podařilo očistit domek od veškerého zla a spokojeně se vrátila domů k mamince spolu se svým novým mazlíčkem kterého pojmenovala Fennyho. A s tím představení také skončilo, všichni se postavili do řady a s potleskem se uklonily. Ihned na to chytila polovina herců záchvat smíchu a raději se odebrali do zákulisí.