pro Kael Kuroshi 15/2/2018, 14:43
Také nebyla moc velkým fanouškem alkoholu a teď ho pije s takovou chutí. Já si neumím představit, že by mi něco takového mělo někdy začít chutnat.
Mou otázku co za lidi se tu schází asi nepostřehla, jelikož se její pohled zrovna přesunul k barmance... po chvilce přesunula svou pozornost zpět k našemu rozhovoru a zeptá se mě co rád dělám a abych jí o sobě něco řekl.
Tohle byla těžká otázka... není nic, co by mě teď bavilo a tak jsem zavzpomínal co jsem rád dělával když jsem byl mladší a žil ve šťastnější době. Jediné, co se mi vybavovalo byli samé dětské hry a čas trávený s rodiči... nic co bych mohl použít. Abych získal čas na přemýšlení, natáhnu se po skleničce, že se znovu napiji, ikdyž mi to vážně vůbec nechutnalo. Jenže jsem zapomněl, že jsem ji posunul dál od sebe a tak ji místo uchopení převrhnu přes okraj stolu.
Omluvně se rozhlédnu po baru, ale nikdo nejeví známky rozčílení. Je fakt, že přes hudbu a hlasité bavení ostatních hostů byl zvuk tříštícího se skla sotva slyšet. Rychle se sehnu pod stůl a začnu sbírat střepy, které položím na stůl s tím, že je barmanka uklidí. Bohužel jsem si nevšiml, že mi malý střípek zůstal na dlani a když se opřu o židli s úmyslem se posunout, zařízne se mi do dlaně. Syknu bolestí a vystřelím rukou k obličeji abych si prohlédl co se stalo. Atmosféra v baru se náhle změnila, ikdyž nevím čím to je a já ucítím nepříjemný pocit, jako by se na mě soustředily pohledy všech ostatních hostů. V tom si uvědomím co se stalo, veškeré hovory utichly a atmosféra vážně zhoustla. Nevím co se přesně děje ale mám pocit, že to není nic dobrého a tak se znovu podívám na Ireth, která má částečně pobavený výraz a částečně... je to strach... ne, ne strach spíše jako by ostražitě sledovala co udělají ostatní.
Znovu jsem zalitoval, že jsem si sedl zády ke zbytku baru. "Nic to není, jen škrábnutí" řeknu a zamávám rukou před Ireth. Její oči se na chvilinku zasoustředily na mou ruku a dostali trošku zvířecí podobu, ale byl to jen zlomek vteřiny než se znovu zadívala směrem za mě s výrazem člověka, kterého čeká něco velice zábavného.