pro Aron 17/2/2018, 09:43
Pozoroval jsem dívku vedle sebe.. No dívku, možná je starší než já, kdo ví... Ale nemohl jsem si nevšimnout, že působí uvolněně, jako by jí nic nehrozilo. Něco mi však říkalo, že kdybych se o něco pokusil, skončilo by to špatně. Pro mě, samozřejmě. Začne mluvit o Atreii a krásných místech jako je toto, což mi vykouzlí úsměv na rtech a udělám si poznámku stranou, že musíme s Miriam častěji vyrážet do přírody a objevovat i něco jiného než město. Dívka se na mě obrátí se zamyšleným výrazem a představí se mi jako Ireth, pousměji se a sám ji začnu zkoumat pohledem. Netušil jsem, co říct, ale něco v jejím pohledu mi říkalo, že už oba víme, co jsme zač. Její ruka, která měla stejnou teplotu jako ta má, mi ještě víc potvrdí, že je to upírka, i když jsem už předtím věřil svému čichu. Tiše hlesne, že mě ráda poznává a tak přikývnu a znovu se zadívám na jezero. Na chvíli se kolem nás rozhostí ticho.
"Je fajn si jednou za čas promluvit s někým stejného druhu, aniž by na mě hned vrčel, že tohle je jeho území," ušklíbnu se po chvilce. Bylo to opravdu dlouho, co jsem naposledy mluvil s upírem. To však neznamená, že jsem jich hodně nepotkal. Většinou však naše setkání zahrnovalo vrčení, trhání, kousání, hodně pěstí a skoro žádná slova.