pro Balaur 13/12/2017, 14:18
Vykoktá další otázku, byla tak zmatená... Po tvářích ji tekly slzy a možná se mě i bála, ustoupila o krok dozadu a já se neubránil ublíženému výrazu. Hned se však opět zatvářím neutrálně, už tak toho na ni bylo moc a... I přesto, že si mě nepamatovala, vypadalo to, jako by jí něco našeptávalo opak. Zkoumavě nakloním hlavu na stranu a pozorně si ji prohlédnu.
"Démon, stejně jako ty," zašeptám potichu, sice tady s námi nikdo nebyl, ale jeden nikdy neví. Zašeptá, že jsem tam nebyl, což mě donutí se opět zamračit a lehce zavrtět hlavou. Byl jsem tam, moc dobře si to pamatuji. Ale ona ne.
"Vždycky jsem si myslel, že sklerózu dostanu první já," ušklíbnu se nad mým pokusem odlehčit situaci. Tohle mám určitě od Alexe. Byla to totální blbost, démoni většinou nezapomínali. Dobře, pokud neměli amnézii... Ale vypadalo to, že to není její případ, pamatovala si to, jen ne mě. Zamračím se, nedávalo to smysl, někdo jí musel něco provést....
"Violet," zasyčím a nenávist a zloba z mého hlasu doslova sršela. Nevěděl jsem, jestli něco udělala, ale když jsem přemýšlel nad viníkem, byla první, na koho jsem myslel. Veškerá zloba mě však přejde v momentě, kdy Miriam zašeptá, že by si ráda vzpomněla, ale nemůže, alespoň mi ale věřila, to je začátek.
"To je v pořádku, jsem rád, za tvou důvěru... Nemusíš si vzpomenout hned, ale pokud chceš... Slibuji, že najdeme způsob," usměji se na ni a udělám k ní pár kroků, poté se však zastavím. Tak moc jsem ji chtěl obejmout, ale bál jsem se, že ji zase vyděsím, nebo mi uteče. Nakonec k ní jen natáhnu ruce, jako bych ji chtěl obejmout a s nadějí v očích se na ni podívám. To, jestli ustoupí, nebo se rozhodne přijít blíž a obejmout mě, jsem nechal zcela na ni.