pro Aron 29/5/2017, 20:10
Dobré znamení bylo, že mě nenakopla, nepraštila, nenadávala mi, ani nic podobného. Horší už bylo, že vůbec nic neříkala. Dívala se na mě, na její tváři byl úšklebek, ale připadal mi prázdný, což mi ještě potvrdil její prázdný výraz v očích. Bylo v nich ale také ještě něco, něco, co jsem nedokázal identifikovat. Pozoroval jsem ji, prohlížel, přemýšlel a čekal. Čekal na jakoukoliv reakci, větu, slova, nadávku, to bylo jedno, prostě... na něco. Ale žádná odezva nepřicházela.
"Země volá Miriam. To ti ten polibek vyrazil dech? Haló?" zasměji se hravě a stále si ji prohlížím. Netušil jsem, čím byla její reakce způsobená, že by tím, co jsem řekl? Mohlo by ji být jedno, co se mnou bude. Jsem jen nebezpečný, otravný upír, který se jí vetřel do života a odmítá z něj odejít. Kdybych zmizel, její život by pokračoval. Vrátil by se do normálu... tedy, do normálu se vrátit nemůže, kvůli její schopnosti, ale vrátil by se do stavu, kdy mě neznala a tehdy taky hezkou řadu let přežívala...
"Je to kvůli tomu, že chci zemřít? Nechápu proč, může ti to být jedno, přeci jen... Ty si beze mě poradíš... Nic se nezmění, když... zmizím. Tvůj život bude pokračovat jako předtím," vydechnu a sám netuším, proč. A ještě více mě zmate, proč se do mého hlasu a očí vmísilo zklamání.