pro Kael Kuroshi 18/2/2018, 17:17
Znovu se na chviličku ztratím ve vzpomínkách, které nebyly mé vlastní a vidím cestičku neviditelnou pro nikoho kdo o ní neví. Najednou zpozorním když Ireth zavětří a zašeptá, že tu nejsme sami... je tu nějaký upír. Do teď jsem nikoho necítil, ale když se zaměřím na směr z kterého vanul lehký vítr, také si ho všimnu. Byl od nás ještě poměrně daleko a přibližoval se pomalu, takže jsem si byl jistý, že si nevšiml, že o něm víme.
Rozhlédl jsem se nenápadně kolem a vybral si místo kde bylo co nejméně stromů a míst kolem kterých by mohl rychlí upír kličkovat. Došel jsem ke stromu který měl kolem sebe několik metrů volného prostoru a opřel o něj rychle oddechující Ireth. Když jsem se od ní zvedal a připravoval se tentokrát riskovat svůj život na záchranu toho jejího chytla mě za ruku, zhmotnila svůj meč a vložila ho do ní. Ve chvíli kdy jsem sevřel meč v ruce mě napadl plán, který mě sice použije jako návnadu, ale pokud vyjde nebudu muset s upírem ztrácet moc času a riskovat tak zhoršení už tak ne moc dobrého stavu ve kterém se Ireth právě nacházela. Rychle jsem vysvětlil Blackeymu co po něm budu chtít a znovu se sklonil k Ireth zády k upírovi. V tuhle chvíli jsem byl skutečně rád, že nemám své emoce... pouze by mi zabránili v pohybu ve chvíli kdy bylo načasování klíčové. Pevně jsem sevřel prsty kolem meče, otočil ho špičkou proti sobě a vyčkával. Blackey, který byl pro upíra neviditelný se zneviditelnil i pro mě, stál přímo za mými zády a pozoroval upíra, který už byl jen několik metrů za mnou a chystal se vyskočit zpoza stromu a zaútočit. V momentu kdy upír neslyšně a s co největší rychlostí skočil směrem na mě mi dal Blackey znamení a zjevil se pro upíra s oslňující září světle modrého světla vycházející z jeho těla. Já na nic nečekal, protáhnul meč mezi svou rukou a žebry a naslepo bodl mečem přímo za sebe. Když jsem ucítil proti meči odpor zatlačil jsem ještě větší silou a rychle se otočil. Přede mnou stál upír s očima zakrytýma rukama a s mečem trčícím z hrudi. Padl na kolena a nevěřícně zamžoural proti světlu, které viděl pouze on na svou hruď. Neztrácel jsem čas na prohlížení vzhledu upíra, jen jsem k němu přišel, chytil meč do obou rukou a se silným trhnutím ho rozřízl až po krk. Měl jsem v plánu ho rozseknout úplně avšak moje síla nebyla dostačující. Vytáhl jsem meč z těla upíra, znovu se otočil k Ireth a od hodil už pomalu mizící meč stranou. Když jsem Ireth zvedal, všiml jsem si překvapeného výrazu na její tváři a jen jsem dodal "musíme si pospíšit". Po dalších ani ne deseti minutách jsme narazili na onu pěšinku, které bych si vážně nevšiml, kdybych nevěděl kde hledat a já věděl, že už jsme téměř u čarodějky. "Už tam budem, neboj se" zašeptám k Ireth a vyrazím po pěšince k čarodějce.