pro Balaur 24/5/2017, 20:09
Varuje mě, jen přikývnu, odrazím se od země a vznesu se do vzduchu. Párkrát máchnu křídly a dostanu se zhruba nad místo, kde jsme předtím byli. Přitisknu křídla k tělu a po hlavě zamířím do vody. Díky rychlosti, kterou jsem nabral se rovnou potopím dost hluboko a jedno máchnutí křídel mě dostane až na dno. Všimnu si srázu kousek ode mě a tak se k němu vydám. Plaval jsem teď pomaleji, křídla a ruce jsem měl přitisknutá k tělu a plaval jen pomocí nohou a ocasu. Dostanu se až na kraj a podívám se dolů. Kdy by řekl, že je to jezero až takhle hluboký? Neviděl jsem na dno a ani tu potvoru, takže začnu plavat stále niž a níž. Najednou mě však zamrazí v zádech a rozhlédnu se. Něco obrovského ke mně plavala celkem dost velkou rychlostí. Ušklíbnu se, byla to majestátní potvora a já s ní chtěl změřit síly, poté se však vzpomenu na svůj slib, nadechnu si, abych se uklidnil a rychle začnu plavat k hladině. Jenže ono to šlo za mnou. Použiji magii, abych ještě zrychlil, ale potvora se stále držela za mnou. Ušklíbnu se, když uvidím hladinu. Doslova vyletím z vody do vzduchu a okamžitě začnu stoupat stále výš a výš. Pár vteřin na to se vynoří i ta potvora. Stoupala do výšky v celé své majestátní kráse a s otevřenou tlamou mířila přímo na mě. Začne ale zpomalovat a zaklapne tlamu kousek od mého ocasu. Udělám ve vzduchu salto a plnou silou jí udeřím do čumáku. Začne padat dozadu a brzy zmizí pod hladinou. Ke břehu se vyvalí obrovská vlna a já se vydám zpátky k Mirys. Přistanu vedle ní a zazubím se.
"Vidíš, jsem v pořádku," řeknu s úsměvem.