pro Balaur 23/5/2017, 15:40
Okamžitě se vybrala můj příběh a já vteřinu zaváhal, jestli jí ho opravdu říct, ale když už jsem jí to nabídl.
"Mám donést něco k jídlu nebo pití? Tohle bude na dlouho..." řeknu s úsměvem a poté na chvíli zavřu oči a dám se do vyprávění svého příběhu. Vyprávěl jsem jí, o tom, kde jsem se narodil, krátce o mé matce, o tom, jak mě jako malé dítě odvedli na výcvik, vysvětlit jí, jak vznikla moje démonická zbraň vykovaná z mé krve, duše a vlastního masa. O prvním, boji, který jsem zažil a o těch dalších, které následovaly, o turnaji mladých démonů, který jsem vyhrál a také o mém příteli, kterého jsem předtím považoval za bratra: Ravenovi. Pokračoval jsem svými zážitky, kdy jsem se vrátil domů a vše mi připadalo tak cizí, že jsem se raději zase vrátil do bojů. Zasekl jsem se, když jsem měl vyprávět o smrti Ravena a o tom, jak jsem ho sám pohřbíval daleko od civilizace. Vyprávěl jsem jí o mých prvních zážitcích z lidského světa a o tom, jak jsem proputoval celé podsvětí a pomáhal démonům, aniž by tušil, kdo jsem. Zmínil jsem se, jak mě Mephistopheles jmenoval svým generálem a sám si uvědomil, že se můj život opravdu skládal převážně z bojů. S úsměvem jsem jí vyprávěl o mojí malé sestřičce Miriam a o její silné magii, která pro ni byla prokletím, když se jí sám náš otec stal posedlou. O útěku, do jiného království, setkání s tamní královnou Nearrou a o tom, jak jsme se spřátelili. Příběh nakonec zakončím tím, jak jsme byli nuceni před Mephistophelem uniknout do lidského světa, jak jsem se oddělil od sestry a poté, jak jsem v souboji se silným démonem ztratil paměť, skončil tady, v Atreii a stal se barmanem v baru plném upírů. Vyprávěl jsem jí o Shannon, démonce, která mi vrátila paměť výměnou za odpovědi...
"A od té doby hledám svou sestru, bohužel za ty dva roky, co jsem neměl paměť jsem ztratil veškerá vodítka, může být kdekoliv na světě a já netuším, kde začít," zakončím svůj příběh, který jsem vyprávěl bůh-ví jak dlouho a zamyšleně sleduji Mirys. Celkem jsem se divil, že v průběhu neusnula...