Vyhodím zbytek chlupů do koše a zadívám se na hodiny, bylo už dost pozdě a byl tak akorát čas jít spát. Povzdechnu si a zalituji, že Nyssa se mnou nemůže jít zase do pokoje. Skvěle se vedle ní spalo, hřála a její přítomnost byla uklidňující. Ne, Mikoto! Je to žena, ne kočka! Bylo by to nevhodné, jednou stačilo! Povzdechnu si a vrátím se za Nyssou do cely.
"Už půjdu," řeknu a chvíli si ji prohlížím, stála opřená o sklo se rukama založenýma na hrudi a pozorovala mě. Nakonec neodolám, přitisknu ji k sobě a pak jí dám pusu na čelo.
"Dobrou noc, Nysso," zašeptám a pustím ji. Vydám se do svého pokoje a zavřu za sebou obě dveře. Vracel jsem se po chodbě do mého pokoje a vůbec jsem nevnímal okolí, byl jsem ztracený ve svých vlastních myšlenkách, které se točily hlavně kolem Nyssy. Povzdechnu si a prohrábnu si vlasy, když najednou ucítím bolest na celých zádech, jako by mě přes ně někdo sekl drápy. Zavrávorám a udělám pár kroků dopředu, než však stačím nabrat rovnováhu, něco velkého mě přimáčkne k zemi.
"Dlouho jsme se neviděli, Mikoto," zaslechnu mužský hlas těsně u hlavy. Zavrčím a nechám plameny obklopit své tělo, až na to, že místo toho, aby se objevila byť jen jediná jiskřička, ucítím obrovskou bolest v celém těle. Neznámý muž nade mnou se rozesměje a hned na to se mi ostré, dlouhý zuby zaryjí do ramene. Zalapám po dechnu a zapřu se vší silou do země, abych ho ze sebe sundal. Až teď si všimnu náramku na mé ruce, který mi zamezoval v použití magie. Nutno podotknout, že veškerá má snaha byla marná. Útočník mě přetočí na záda a pohled mi spadne na tygra, jehož polovina obličeje byl popálená a chybělo mu oko.
"Ty!" zavrčím naštvaně a pokusím se mu dát pěstí do obličeje, jenže my chytí obě ruce a zaryje do nich drápy. Zasyčím na něj a pokusím se ho skopnout, jenže i tyto mé pokusy byly zbytečné.
"Jak to lidé říkají? Oko za oko, zub za zub?" zasměje se, než obě mé ruce chytí jednou svou a druhou ruku dá nad můj obličej. Vytáhne drápy a v tu chvíli mu plivnu do obličeje a propálím ho nenávistným pohledem.
"Zabiju tě," zavrčím na něj, ale to už mě drápy sekne přes levé oko. Zasyčím bolestí a když mě pustí, rychle se vyškrábu na nohy.
"Tak to jsi posral," vyprsknu naštvaně a když se proti mě rozběhne, uhnu mu z cesty a praštím ho vší silou do žeber. Měl jsem však pocit, že to bolelo kvůli mým ranám víc mě, než jeho. Zasměje se, než mě jedinou ranou srazí k zemi. Ležel jsem na studené podlaze, krev mi stékala po obličeji a třeštila mi hlava. Viděl jsem rozmazaně a snažil se popadnout dech. Najednou mě zvedne za krk do vzduchu a přimáčkne ke zdi. Velmi rychle mi docházel kyslík a skoro na nic jsem se už nezmohl. Tak tohle je konec? Zatemní se mi před očima, ale po chvilce před sebou jasně a zřetelně uvidím obraz Nyssy. Usmívala se a její oči zářily radostí. Nemohl jsem myslet na nic jiného, než na to, že ji odsud musím dostat, musím ji pomoci... Tak moc jsem chtěl znovu vidět její nádherný úsměv.
"Nysso,"zachrčím slabě a v tu chvíli tygrův stisk povolí. Dopadnu na zem a začnu lapat po dechu. Stále se mi motala hlava, ale pomaličku jsem začínal něco vidět... I když jen na jedno oko.
"Já na tu malou čubku úplně zapomněl! Ha! Vím, co jsi mi minule překazil! Nějak moc ti na ní záleží, co? Myslím, že jí první navštívíme, než tě zabiju!" zasměje se tygr, chytí mě za ruku a začne táhnout po zemi. Momentálně jsem se proklínal za svou slabost, nezmohl jsem se na vůbec nic, jen jsem se nechal vláčet dlouhou chodbou směrem k Nysse. Nyssa! Ne, nesmí ji ublížit! Začnu lehce panikařit a v návalu adrenalinu sebou začnu škubat, abych se vyprostil z jeho sevření. Nakonec se mi to podaří, i když si způsobím od jeho drápů několik dalších, hlubokých škrábanců na předloktí a malátně se postavím na nohy. Vrhne se po mně a tak se začnu vyhýbat jeho ranám, nakonec mě však znovu škrábne drápy přes celý hrudník a znovu pošle k zemi. Tentokrát mě za sebou táhl za oblečení a brzy jsme byli před mojí laboratoří. Sebere mi přístupovou kartu a zadá kód, který musel minule od někoho vidět, než mě zatáhne do místnosti, zavře za námi dveře a otevře celu. Hodí mě doprostřed ní, tvrdě dopadnu na zem a poté zaslechnu jeho hlas.
"Nikdy ses mi neměl postavit do cesty! A teď si vezmu to, co chci," zavrčí posměšně, ale neměl jsem sílu ani na to, abych se otočil jeho směrem.