pro Mikoto 11/6/2018, 22:01
Démon se chystal k odchodu, ale zarazí se, když se jej zeptám na zásoby. Otočí se mým směrem a zůstane nehnutě stát ne místě. Dostanu pocit, že musí mít opravdu komický výraz, který jsem ale kvůli jeho brnění neviděl. I já jsem ho sledoval a nakonec se vzpamatuje, když jej kůň strčí do ramene. Dostane ze sebe něco o zásobách, než ukáže na poušť a řekne mi, že tím směrem je menší město, kde mohu nabrat zásoby, ale že je to tam mnohem dražší, jelikož je to neutrální zóna.
"Tam... Už nejdu," zavrčím spíše pro sebe a dostanu tik do zdravého oka. Vypadalo to, že se chystá odjet a já se nedivil. Nemusel mi pomáhat, neznal mě. Tiše si povzdechnu, než přikývnu a rozhlédnu se kolem. Věděl jsem, že tak dlouhou cestu pouští mé tělo nevydrží, takže si budu muset něco ulovit sám.
"Ještě jednou díky," řeknu démonovi, než se pomalu vydám dál mezi stromy, pryč od pouště. Doufal jsem, že tu bude nějaká... Poživatelná bestie. A že ji dokáži zabít pomocí magie. Rozhodně jsem tady nehodlal chcípnout. Už teď jsem proklínal tu pitomou ještěrku, za to, že mě sem dotáhla a pak mě poslal do prdele s tím, že 'ještě nenadešel čas.' A to mu mám pak ještě pomáhat?! Naštvaně zavrčím a na chvíli zavřu oko. Tohle mi vážně chybělo... Byl jsem ale odhodlaný vrátit se za Nyssou a tak se donutím pokračovat v chůzi, i když to nejspíš vypadalo, že sebou každou chvíli fláknu o zem.