pro Mikoto 25/6/2018, 13:11
Lehce nakloním hlavu na stranu a zamyšleně se na Aelin podívám. Ta holka... Skončí špatně. Ale to nebyla moje starost. Byla naivní a přesně jak řekla, neuvědomuje si nebezpečí, ve kterém je.
"Až to zjistíš, bude pozdě. A myslím, že na to přijdeš v momentě, kdy ztratíš někoho blízkého kvůli vlastní blbosti a neopatrnosti," řeknu jí zcela klidně a když změní téma na to, co jí zajímá o andělech... Zůstanu na ni hledět. Řekla mi informace a doufala, že se taky podělím.
"Víš, že ti nemusím nic říkat?" zeptám se a zavrtím nad tím hlavou, než se zadívám na nebe.
"Kdybych byl... Normální, už jsi mrtvá. Nesdílím ideály s mými druhy. Nejsou to čistá stvoření, jak o sobě rádi tvrdí. Mnoho z nich je zkažených mnohem více, než lidé," začnu jí odpovídat. Přeci jen to nebyla osobní otázka a možná pochopí, v jakém nebezpečí je. Alespoň trošku.
"Nebe se rozpadá. Vždycky odráželo čistotu andělů, jejích srdcí, odhodlanosti pomáhat. Kdysi bývalo jednotné, čisté, plné bílé magie. Teď se rozpadá, chřadne. Mnoho částí už propadlo temnotě. Andělé dělají, že to nevidí. Stahují se do středu, který je nejsilnější a zakazují většině andělů chodit do odlehlejších částí. Stydí se za to, ale nic s tím nedělají. Pýcha je pohltila, v jejích očích jsou bezchybní, ale jejich srdce jsou zkažená," řeknu potichu a vztek byl jasně slyšet z mého hlasu. Přeci jen to byl můj domov.
"Samozřejmě se najdou i tací, kteří stále drží staré ideály, ale těch je... Málo," zamumlám, přitáhnu si kolena k tělu a opřu si o ně bradu.