pro Inori 1/2/2018, 01:00
Znovu nervózně přešlápnu před zrcadlem a zhluboka se nadechnu. Tohle zvládnu, je to jen školní představení, bude tam hromada lidí, dětí, učitelů... Co může být lepšího? Snad už jen nemocnice. Vydám se ke gauči, na kterém ležel Seth a obejmu ho. Jakmile zabořím hlavu do jeho jemné srsti, hned se cítím trochu lépe.
"Kéž bys mohl jít se mnou," zamumlám a pomalinku ho pustím. Tohle bude poprvé, co bude doma tak dlouho sám, ale musí si začít zvykat, pokud budu chodit do práce... I když to bude jen pár hodin několik dní v týdnu. Ještě jednou si povzdechnu, pohladím černého psa po hlavě a vydám se ke dveřím. Musím si pospíšit, jinak přijdu pozdě. Navleču na sebe černý, delší kabát, který mi sahal do půlky stehen. Seberu všechnu svou odvahu, které tedy moc nebylo, a vyrazím ke dveřím. Rychle přeběhnu do auta, které nastartuji a rozjedu se ke střední škole, která dneska měla vystoupení. Začala jsem se doma nudit a taky mě zajímalo, jaké to je pracovat. Když jsem byla dítě, chtěla jsem být učitelkou, takže jsem se právě o tuto práci začala zajímat. Ředitel střední školy, kam mířím, mně pozvala, abych se přišla podívat a po představení můžeme dořešit detaily. Těšila jsem se a zároveň děsila toho všeho, co mě čeká, ale byla jsem odhodlaná to zkusit. Dřív něž se naději, stojím na parkovišti před velkou budovou patřící střední škole. Na parkovišti bylo dost lidí, všichni nesli deštníky a spěchali do budovy, aby unikli dešti. Chvíli sleduji dění venku, než vystoupím, zamknu za sebou auto a rozběhnu se dovnitř, abych se také schovala před deštěm. Velký sál s mnoha sedadly a velkým pódiem nebylo vůbec těžké najít. Stačilo následovat ostatní lidi. Zamířím do zákulisí, kde jsem se měla setkat s ředitelem školy. Doufala jsem, že ho bez větších obtíží najdu, ale vůbec jsem netušila, jak vypadá, měli jsme se tady jen setkat.