pro Mikoto 31/3/2018, 20:23
Můj nový úkol se mi čím dál méně zamlouval, byl to mnohem větší problém, než jsme si původně dokázali představit. Laboratoř, kde pracovali jak lidé, kteří používali vědu, tak Padlí andělé, kteří využívali magii, aby vytvořili tvory známé jako Elini. Napůl lidi, napůl zvířata. Dříve jsem si myslel, že existují jen v pohádkách, ale teď.... Jsem na vlastní oči viděl, že to není pravda. Netrvalo mi moc dlouho dostat se sem, ale získat si důvěru bylo horší. Ze začátku mi moc nevěřili, ale díky mocné magii jsem vypadal a působil jako zcela obyčejný padlý anděl, tedy až na to, že jsem měl neobvykle velkou zásobu magie. Toho brzy chtěli využít a přestože jsem netušil nic o tom, jak Eliny vytváří... Hodil jsem se jim. Málem jsem se rozesmál, když jsem se poprvé dostal do laboratoře, opravdu by mě nenapadlo, že se tak obrovský komplex bude nacházet přímo pod Atreiou. Respektive přímo pod Atreiskou nemocnicí. Ale byla tady... Obrovská laboratoř, která měla několik pater. Několik týdnů jsem strávil tím, že jsem se seznamoval s prostředím, zaškoloval se, snažil se zapadnout a sledoval jak lidi, tak padlé při práci. Bylo to alespoň zajímavé a tak jsem se ani tolik nenudil. Navíc... Práce je práce. Dnes mi byl přidělený můj první vlastní Elin. Zrovna jsem si pročítal její kartu, moc toho v ní nebylo, jen hodně upozornění, že je nebezpečná, nespolupracuje... Už alespoň vím, proč mi ji přidělili... Dojdu k železným dveřím označeným číslem 636, přiložím k panelu na stěně svou přístupovou kartu a zadám kód, než se mi dveře sami otevřou. Vejdu dovnitř a rozhlédnu se, byla tady židle, nejrůznější přístroje, kabinety s nejrůznějšími látkami, velký stůl s počítačem za kterým bylo velké, průhledné okno, za kterým se nacházel mě přidělený Elin. Kousek dál byly bytelné dveře se stejným zabezpečením, jako ty předchozí. Jediný vchod do cely. Posadím se na židli, dokumenty hodím na stůl a zadívám se do proskleného okna.