pro Mikoto 9/4/2018, 18:43
Stále jsem se díval Nysse do očí a netušil jsem, zda udělá to, o co jí žádám. Ta myšlenka samotná mě děsila, nechtěl jsem ztratit svá křídla, ale nebyla jiná možnost a alternativa, kdyby mi zůstaly... Se mi příčila ještě více. Musel jsem si vybrat mezi volností a životem, který není můj. Mezi Nyssou a mými křídly. Z mého pohledu to byla malá cena za to, že získám svobodu a budu i nadále moci trávit čas po boku ženy, kterou miluji. Nyssa vydechne, že pokud někoho ochraňuješ, staneš se doopravdy silným. Byla to pravda, bylo až neuvěřitelné, co jste byli schopni udělat pro druhé a jen díky nim jste mohli najít skutečnou sílu, která ve vás dřímala. Kdyby nebylo Nyssy, neměl bych odvahu toto udělat, konečně odejít od mých věznitelů, kteří se nazývali královskou rodinou. Když přejde za má záda, zadívám se na Azriela, který měl na tváři zděšený výraz a tiskl svá křídla k zádům, jako by o ně snad měl přijít on sám. Nyssa znovu promluví a její slova mi zněla v hlavě stále dokola jako ozvěna, kterou až přeruší ostrá bolest na zádech, která mě donutí hlasitě vyjeknout bolestí a zaslechnu zvuk, jako by něco dopadlo na zem. Předkloním se, zapřu se lokty o zem a zprudka zalapám po dechu, nedokázal jsem vnímat nic kromě bolesti a krve, která mi stékala po zádech. V uších mi hučelo a po chvilce zcela dopadnu do měkké trávy. Až po chvilce začnu zase vnímat realitu a zakňučím bolestí. Nechtělo se mi vůbec hýbat, pomalu ani dýchat, protože každý nádech byl agónií, která se po chvilce alespoň trochu utlumí, když ucítím na zádech dotek léčivé magie. Pootočím hlavu a pohledem vyhledám Nyssu, chtěl jsem se ujistit, že je v pořádku. Sledoval jsem ji, ale koutkem oka také zahlédnu Azriela, který najednou prudce vyskočí na nohy a stoupne si před nás oba. Až po chvilce ucítím temnou magii, která se k nám velmi rychle blížila jako jakási vlna. Najednou nás obklopí bílá magie, která byla koncentrována pouze do našeho okolí. Nejspíš se jí snažil zablokovat temnou magii, která se k nám velmi rychle blížila.