pro Mirys Stellae de Caelo 4/3/2018, 20:09
Vyděšeně jsem sledovala Fena, jak ke mě s kocourem na rameni jde. Natiskla jsem se při tom co nejvíc na stěnu, ale to mě neuchránilo. Popadl mě za paži s krutým sadistickým úsměvem a vyvlekl mě před palác. Na chvíli mě oslepilo slunce, ale brzy jsem si zvykla. Rozhlédla jsem se kolem sebe a zastavila se pohledem na Alexovi. Vypadal hrozně a já jen doufala, že ta krev není jeho, ale přes ní jsem nemohla vidět žádné rány a tak jsem to prostě odhadnout nemohla.
Ale když začal Fen mluvit o mě, o Alexovi... O démonech... Ztuhla jsem a upírala jen pohled na Alexe. Nechtěla jsem Fenovi věřit - nesměla jsem mu věřit! Ale jeho slova byla jako nůž, který pomalu řeže moje srdce na malé kousíčky. To co o Alexovi říkal a o sobě - že mi oba lhali, že jsem pro ně byla jako hračka... *Ne - ne! Nesmím tomu věřit, Alex mě miluje! Miluje mě!* Snažila jsem se samu sebe přesvědčit. A Pak jsem se ohlédla za tím portálem. Neměla jsem to dělat. Chtěla jsem domů, ale nenechala bych tu Alexe ani Miriam. *Jenže on mi lhal... Ne- ne nelhal mi! Jen mi neřekl celou pravdu. Bylo ta jen bídná omluva, ale co když mi to ani nechtěl říct? To by však jen znamenalo o to víc, že tu nemám co dělat. Démon, kterého jsem milovala mi neřekl co je zač a ten, kterého jsem brala za svého bratra mě nutil vybrat si mezi svým životem a životem toho, kterého jsem milovala. Neměla jsem nic. Nic, kvůli čemu bych měla žít - otec to pochopí a matku neznám. Ale co když přeci jen Alex... Ne! NE!*
Prala jsem se sama se sebou a snažila se udržet si v hlavě jen ten hlas, který mi říkal, že mě Alex miluje. A Fen mi dal na výběr. Buď zemřu já, nebo Alex. Kéž bych mohla dát příležitost Alexovi utéct, kéž by to nemusel vidět. Sklopila jsem pohled, jako bych se rozhodovala, ale místo toho jsem zkontrolovala meč, který mi byl nabízen. Chtěla jsem ho popadnout a udeřit rukojetí Fena, jenže mi pak došlo, že rány se přenesou na Sethara, jak říkal včera. Tak jsem ho jen pomalu vzala z Fenových rukou a namířila si ho přímo na srdce. Ruce i meč v nich se mi ihned roztřásly. Omluvně jsem se podívala na Alexe a napřáhla se, abych to tu ukončila, ale ruce se mi zastavily v momentě, kdy byl meč od mé kůže jen pár milimetrů. Nechápavě jsem se zadívala na meč i ruce a pod pátravým pohledem jsme viděla struny, které mi v tom bránily. Pevně jsem tedy chytila meč jen do jedné z rukou a pak jsem ho mrštila po jednom z démonů, který byli blízko. Struny mi bránily zatím jen v tom, abych zabila sebe a tak jsem toho využila. Démon to zřejmě nečekal, ani já netušila, že to udělám a hned jak se čepel zanořila do břicha démona, jsem toho zalitovala a uvědomila si, že teď může potrestat Alexe místo mě.