Opravdu jsem nemohl uvěřit, že je tady se mnou. Bylo to jako probudit se z noční můry, ale že by to byl krásný sen jsem zatím říct nemohl. Chtěl jsem odtud pryč. Chtěl jsem být zase s ní v reálném čase. Být zase šťastní, vzít si ji za mou manželku, postavit dům u jezera. Trochu se pousměji a následuji ji temnotou, kus od nás si všimnu dvou postav, jednou z nich byl Sethar, druhý Mephisto. Dřív, než se stačím zeptat, jak to, že je tady, za zády se nám ozve hlasitý, šílený smích. Ztuhnu na místě, Ireth se sice otočí, ale já zůstanu stát a jen jsem se díval nepřítomným pohledem před sebe. Po zádech mi přeběhne mráz a pevněji stisknu ruku Ireth. Až když smích ustane odvážím se otočit. Přede mnou stála jakási bytost tvořená temnotou, jen oči jí rudě svítily a v hrudi ji zela prázdná díra. Roztáhne velká, netopýří křídla, než se k nám pomalu rozejde.
"Ne, ne, ne..." vydechnu a začnu ustupovat dozadu. V čích se mi jasně zračil strach, byla to ta bytost z mých nočních můr, která mě mučila představami, smála se mi, ubližovala mým blízkým.
"Nemůžeš odejít, Fen'li! Nenechám tě!" zasměje se postava a probodne mě rudýma očima a zastaví se, než ke mně natáhne ruku.
"Slibuji, že se budu víc snažit, dám ti co chceš, můžeš být se svou rodinou, šťastní a nikdo vám už nikdy neublíží," řekne postava a já v tuto chvíli nebyl schopný vnímat nic jiného, než ji. Za ní se objeví Ireth, Alex, Miriam, všichni se usmívali, mluvili na mě, volali mě k sobě.
"Ireth?" řeknu zmateně a natáhnu k ní ruku. Netušil jsem, že ostatní nikoho krom té bytosti nevidí, ani neslyší. Udělám pár kroků dopředu a až poté si uvědomím, že něco držím v ruce, otočím se a zadívám na Ireth, pravou Ireth a uvědomím si, co se stalo. Strach se změní v odhodlání, se kterým se otočím na tu bytost a zavrčím.
"Nezůstanu a ty mě nemůžeš zastavit," zavrčím na ni.
"Ne, ne, ne..." vydechnu a začnu ustupovat dozadu. V čích se mi jasně zračil strach, byla to ta bytost z mých nočních můr, která mě mučila představami, smála se mi, ubližovala mým blízkým.
"Nemůžeš odejít, Fen'li! Nenechám tě!" zasměje se postava a probodne mě rudýma očima a zastaví se, než ke mně natáhne ruku.
"Slibuji, že se budu víc snažit, dám ti co chceš, můžeš být se svou rodinou, šťastní a nikdo vám už nikdy neublíží," řekne postava a já v tuto chvíli nebyl schopný vnímat nic jiného, než ji. Za ní se objeví Ireth, Alex, Miriam, všichni se usmívali, mluvili na mě, volali mě k sobě.
"Ireth?" řeknu zmateně a natáhnu k ní ruku. Netušil jsem, že ostatní nikoho krom té bytosti nevidí, ani neslyší. Udělám pár kroků dopředu a až poté si uvědomím, že něco držím v ruce, otočím se a zadívám na Ireth, pravou Ireth a uvědomím si, co se stalo. Strach se změní v odhodlání, se kterým se otočím na tu bytost a zavrčím.
"Nezůstanu a ty mě nemůžeš zastavit," zavrčím na ni.