pro Mirys Stellae de Caelo 16/4/2018, 20:42
Byla moc a město spalo. Nebo alespoň povážlivá většina. Už pár dní mě sledoval Darren a čekal na tuhle chvíli. Kdy budu sama, bez Alexe. "Tak co chceš?!" Zavrčela jsem na něj, na stín, ve kterém se skrýval a sledoval mě, jak si usazená na fontáně pohrávám s krystaly. Upřímně mě dost urazilo, že si snad ten namyšlený parchant myslí, že o něm nevím. Každopádně to na sobě nedal znát, když vyšel ze stínu a tvářil se, jako bych o něm věděla jen díky tomu, že mi to on dovolil. Že chtěl, abych o něm věděla. Nadutý pitomec! Jak jsem s ním vůbec kdy mohla uzavřít kontrakt? Ta doba se mi nyní zdála tak vzdálená. A neustále jsem přemýšlela nad tím, jak ho donutit, aby mě toho kontraktu zbavil. Alexovi se to nelíbilo a mě vlastně... A mě? Poslední dobou jsem si přišla podivně odcizená od všeho, co jsem měla ráda. Od Alexe, od otce, od Aelin, od Thei...Od zvířat a snad jsem si byla cizí i s měsícem, přestože mě čas od času přepadl pocit, jako by mě objímal pomocí záře. Jako by mě chlácholil nádherným výhledem na hvězdy, které nikdo jiný neuvidí, ne beze mě. A teď jsem si připadala jako někdo naprosto cizí.
"Vím, že mám vůči tobě své povinnosti. Tak si je žádej, nebo mě nech být." Řekla jsem mu na rovinu a vedle sebe stvořila z krystalů diamantu dokonalý hladký prstýnek a vedle něj o trochu větší dvojče prvního.