pro Balaur 20/12/2017, 02:20
"Jsi opravdu tvrdohlavý. Až moc, pro tvé vlastní dobro. Už jsi tohle mohl mít za sebou a být volný," opět se ozve nepříjemný hlas démona přede mnou a já namáhavě zvednu hlavu, abych se mu vzdorovitě podíval do očí. V mém výrazu se nezračila jediná emoce, vypadal jsem klidně, jako by se nic nedělo, ale v mých očích se zračil vzdor, tvrdohlavost a odhodlání. Ještě mě nezlomili a on to moc dobře věděl. Povzdechne si, zavrtí hlavou a odejde. Jakmile je z dohledu, opět svěsím hlavu a z úst se mi vydere tiché zakňučení. Jak ještě dlouho? Jak dlouho jim bude trvat, než mě zlomí a zjistí, že jsem jim k ničemu, protože nic nevím? Jak dlouho, než jim dojde trpělivost a prostě to skončí? Jak dlouho tohle tělo ještě vydrží? Jednou jim dojde trpělivost, zajdou moc daleko a ucítím, jak ze mě vyprchává život a poté mě obklopí sladká temnota nevědomost. Vysvobození. Konec. Zaplaví mě myšlenky na smrt, lákala mě myšlenka na vysvobození z toho všeho. Přestat bojovat a poddat se tomu pocitu. Začnu pomalu zavírat oči a nechám se odnášet temnotou.
"Fenny," zazní mi v uších ten překrásný hlas a prudce zvednu hlavu a otevřu oči. Ireth... Jasně jsem před sebou viděl její tvář, její nádherné, nebesky modré oči. Nádherný úsměv, který dokázal rozzářit i ten nejtemnější den. Byla mým světlem v temnotě, mou nadějí. Chtěl jsem ji ještě jednou vidět, políbit, držet v náručí a už nikdy neodejít. Byla tím jediným, co mě drželo na živu, pro ni jsou bojoval, kvůli ní jsem se nemohl vzdát. Pousměji se, když si začnu vybavovat naše společné chvíle a nechám se svými vzpomínkami unášet jinam, pryč odsud, pryč od kruté reality, kterou představovala tato temná, prázdná cela a ohlušující ticho.
Cole:
Ireth nakonec démona v bezvědomí zabije a vysvětlí mi proč. Chápavě přikývnu, byly to rozumné důvody a já se nedivil, že to udělala. Mohl nás ohrozit a za to to nestálo. Ireth popíše cestu k místnosti s plány a tak se k ní začneme obezřetně plížit. Skrývali jsme se ve stínech, vyhýbali se strážím a když už jsme byli skoro u místnosti, všimnu si, že nejbližší démon má za opaskem klíče. Sáhnu Ireth na ramenu a ukáži na něj a poté na dveře. Jestli mu je má někdo sebrat, tak Ireth bude určitě lepší volba než já. Mohlo by se jí to podařit, aniž by si jí všiml, byl v dost dobré pozici. Přesunu se o kus dál, blíže ke dveřím a sleduji Ireth, kdyby se něco pokazilo, ihned bych zasáhl a nejspíš by se nám podařilo vyčistit celé patro, zbytečně bychom však riskovali, že někdo udělá rozruch a vyhlásí poplach. Ireth se však podaří klíče sebrat a díky nim otevřeme zamčené dveře do oné místnosti. Rozhlédnu se kolem, bylo tu pár stolů a celkem dost krabic s papíry. Bez dalších slov se dám do hledání mapy tohoto vězení.