Sledoval jsem mladíka a opravdu mě pobavil jeho nefalšovaný úmysl, se kterým se chtěl podívat do jiných království. Chtěl jsem mu sdělit, že to není až tak dobrý nápad, ale ani já sám se tomu nebránil. Dokonce nabídl, jestli se k němu nechci přidat a jeho prosebný výraz byl k nezaplacení. Od doby co mě Ireth učila různým emocem, jsem je o to více chápal a rozuměl jim, věděl jak jim čelit a dokázal je rozlišit, díky tomu jsem mohl mladíkovi naproti o tovíce porozumět, stejně tak jako jeho požadavkům.
"V plánu... abych pravdu řekl jsi opravdu troufalý, ale líbí se mi tvé odhodlání," odpovím a chvíli ho ještě sleduji, než se postavím a dojdu až k němu, než si ho jednou pomalu ale velmi pomalu obejdu a zastavím se až vedle něj.
"Procestoval jsem podsvětí a různá království, setkal jsem se s tisíci démony rozlišných názorů a věř že 98% z nich ti půjde po krku jakmile tě uvidí na své půdě. Tohle je jejich říše, jejich pokrytectví a egoismus jim nedovolí nechat někoho jako tebe, volně pochodovat po říši, která patří jim, jsi na to připravený?" upozorním mladíka na rizika, kterým se tady nevyhne a nemůžu uvěřit vlastním uším, že Fen'lin proti tomu nic nenamítal. Leda by o tom nevěděl. Mladík si očividně nepřiznával, jak moc velká chyba by byla jít někam takhle sám, i přestože byl silný a tu sílu jsem z něj mohl jasně cítit. Ale i já se na některá místa neodvažoval a jedno z království, kterému jsem se vyhýbal jako čert kříži, bylo kousek za námi.
"Rád s tebou půjdu, alespoň zmírním riziko tvého úmrtí tak o 30%, jen mi už sakra řekni své jméno... nebaví mě nad tím pořád přemýšlet," vypadne ze mě a kdybych mohl, pousmál bych se. Takhle jsem akorát rozevřel tlamu o něco více a vydechl horký vzduch, než jsem do mladíka lehce strčil abych mu dal najevo, že kdyby šel po svých, trvalo by to dlouho. Neměl jsem proti němu nic od doby, co mi ohlídal hůlku a tak jsme byl ochotný ho vzít na svá záda, bude to rozhodně bezpečnější než letět a já... létání nenáviděl.