pro Balaur 15/2/2018, 11:32
Alespoň jsme se dostali k hlavnímu problému a to k tomu, proč mě nenávidí. Bylo to kvůli Chise, vinil mě z její smrti, kterou jsem bez pochyb zavinil já, měl jsem na rukou její krev, ale ona si to přála ukončit. Aby její smrt byla rychlá. Nechtěla umírat dlouhé měsíce v agónii. Viděl jsem, jak je vzteklý a když jeho rudé panenky zmizí, věděl jsem, že je zle. Stále se však nehýbal až po chvilce se zeptá, jestli bych to samé udělal pro někoho z mých blízkých.
"Ano, kdyby nebylo jiné východisko," odpovím bez zaváhání. Ano, udělal bych to, i kdyby mě o to prosila Ireth, snažil bych se jí zachránit, ale kdybych věděl, že je konec... Respektoval bych její přání, i když by každá má sobecká touha křičela, ať to nedělám, že je stále naděje. Ukončil bych její trápení a sám následoval za ní. Z myšlenek mě vytrhne až bestie přede mnou, který začne opět mluvit o Chise, znovu se mu objeví panenky a prudce se vyřítí proti mě s drápy a trny. Posilním své drápy temnou magií, abych trny mohl přeseknout a začnu se před zuřícím tvorem bránit. Blokovat jsem jeho rány a přesekával trny, které na mě posílal, i když jsem k tomu musel používat temnou magii, abych je vůbec přesekl.
"Chise byla důležitá i pro mě! Byla jako malá sestřička! Myslíš, že mi netrhalo srdce jí takto vidět? Prosila mě o to dlouhé měsíce v bolestech, abych to ukončil, než jsem svolil! A to jen tehdy, když jsem se ujistil, že ví co chce! Zbýval jí už jen měsíc, ty pitomče! Co je špatného na tom, když někdo chce důstojnou a rychlou smrt a nechce umírat měsíc jako zvíře v ukrutných bolestech?!" zařvu na něj, aby se má slova k němu dostala, zatímco jsem se bránil před jeho zuřivými útoky. S každým slovem jsem však vytvářel tenké, v přítmí lesa skoro neviditelné, struny, které jsem přichytával a omotával kolem jeho těla. Zatím však nebyly k ničemu přichycené, takže jsem ani nemohl cítit. Jakmile však domluvím, prudce máchnu křídly a přeletím mu přes hlavu, zatímco všechny struny přichytím k okolním stromům. Bylo jich několik stovek a i když by tohle s lehkostí stačilo k uvěznění většiny démonů, tohle byla Alexova bestiální forma a počítal jsem, že bude trvat tak dvě až tři vteřiny, než se z toho dostane, i když jsem neustále jeho tělo omotával dalšími a dalšími strunami.
"Bylo vážně sobecké splnit poslední přání umírající dívce? V našem pátrání po způsobu, jak ji zachránit jsme byli neúspěšní, nijak jsme nepokročili, věděla to. Zbýval jí poslední měsíc a když se její bolest stala nesnesitelnou, chtěla, abych to ukončil. Chtěla, aby jsme si ji pamatovali takovou, jaká byla, ne dívku, která blouzní, šílí v bolestech a oba nás prosí, abychom to ukončili. Věděla, jak by tě ranilo, kdyby o to prosila tebe a taky, že bys to nikdy neudělal a nedovolil," řeknu už klidněji, ale stále jsem byl ve střehu, věděl jsem, že zase zuřivě zaútočí, ale tohle... Se dalo vyřešit pouze slovy.