pro Mirys Stellae de Caelo 11/2/2018, 19:02
Zasmála jsem se, když začal hned protestovat, že tohle chce slyšet. A rovnou mě vybídl ať tedy začnu. Zhluboka jsem se nadechla a připomněla si, jak to všechno začalo. "Našla jsem ji lehce, tedy vlastně ona si našla mě. Zavedla mě k sobě a bylo to tam takové zvláštní. Vím moc dobře, že jsem si to tam prohlížela pečlivě a stejně mi přijde, že si nedokážu vybavit všechny detaily. Ona sama vypadala mladě, ale i staře zároveň. Měla bílé vlasy a na čele takový znak kruh uvnitř srpu, asi tak bych to popsala. Její oči byly šedé, tak zvláštně se v nich prolínaly různé odstíny šedé a všechno dohromady mi opravdu dávalo pocit, jako bych stála před třemi ženami v jedné - před mladou dívkou, dospělou ženou a stařenou. Šel mi z toho mráz po zádech, ale byla jsem zoufalá. Nevěděla jsem o tobě ani o Alexovi nic. Za tyhle dvě informace chtěla prožít jeden den v mém těle. Vlastně asi tak deset hodin a když jsem k sobě přišla ten den večer, zjistila jsem, že mi obarvila vlasy, taky jsem přišla domů v šatech sotva do půli stehen, který toho dost odhalovaly a zřejmě se jí líbí šperky, protože jsem na sobě měla prsten a náhrdelník. Ani nevím, kde je koupila. Skoro si to nepamatuju a přesto si moje hlava myslí, že všechno o tom dni ví." Zamručela jsem a napila se kávy. Pak jsem se radši vrátila k vyprávění. "Takže...ukázala mi vás, že jste živí a to mi v tu chvíli stačilo. Myslím, že to bylo když jste se vraceli, protože už ten večer se vrátil Alex domů. A když mě tím ujistila, že jste živý, tak jsem se začala ptát na sebe. Sobecké, já vím, ale hodně mi toho řekla a sama chtěla více méně vědět co je nového ve městě. Hádala bych, že tam tak padesát let nebyla." Přiznala jsem a schválně jsem ho trochu napínala s tím, co mi vlastně věštkyně řekla o sobě.