Atreia

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Soukromá TRPG = Textová Role Play Game

5 posters

Ireth & Fen'lin & Elias

Elias
    Elias
    Admin

Ireth & Fen'lin & Elias - Stránka 23 Empty Re: Ireth & Fen'lin & Elias

Příspěvek pro Elias 27/2/2018, 01:21

Fen'lin prohlásí, že takových míst je tady hodně a že Atreia je zároveň krásné a nebezpečné město. To démona donutí obrátit pohled k městu, ačkoli ho skrze mohutný les neměl šanci vidět.
    "Chápu," odpoví a na chvíli se mezi nimi zase rozprostí ticho. Eliasovi neunikl Fen'linův výraz v obličeji a tak k němu došel a naklonil hlavu nastranu.
    "Přijde ti něco vtipné?" zeptá se a zůstane na něj hledět, než se znovu obrátí k jezeru a zadívá se na jeho hladinu. Přemýšlel co by mohl dělat, ne že by mu vadilo jenom tak relaxovat, navíc času měli dost, jenže najednou... Elias se ostražitě otočí směrem za jezero, skoro jako kdyby za kopcem někdo byl. Ostražitě to místo propaloval pohledem a téměř ihned se skryl do Fen'liho stínu.
    Balaur
    Balaur
    Admin

Příspěvek pro Balaur 27/2/2018, 01:26

Na chvíli se rozhostí ticho, než se mě Elias zeptá, jestli mi něco přijde vtipné. S pořád tím stejným úsměvem zavrtím hlavou a podívám se na něj.
    "Ne, jsem jen šťastný, že budu otec," zasměji se radostně, ale jakmile si všimnu, že Elias zpozorněl, zadíval se někam na kopec a poté se schoval do mého stínu, zvážním a okamžitě vyskočím na nohy.
    "Co se děje?" zeptám se ostražitě a začnu pohledem pročesávat okolí. Hledal jsem jakýkoliv náznak nebezpečí. Netušil jsem, co se tak mohlo stát a v Eliasovi jsem stále nedokázal moc dobře číst. Jestli to vůbec někdy půjde... Neměl žádnou mimiku a jen z výrazu jeho očí se emoce a nálady dost špatně poznávaly. Zároveň jsem však věřil jeho instinktům, měl jsem pocit, že díky jeho původu budou mnohem lepší, než ty moje.
    Elias
    Elias
    Admin

Příspěvek pro Elias 27/2/2018, 01:36

Démon ostražitě sledoval ono místo, skrytý ve stínu svého přítele, než se nakonec zhmotnil vedle něj. Nevypadalo to, že by se měl k nějakému kroku, proto se rozhodl jednat a téměř okamžitě si vytvořil na zádech stínová křídla, se kterými se vznesl do vzduchu. V té jeho malé formě to vypadalo opravdu vtipně, ani si neuvědomil že je pořád zmenšený a nevypadalo to, že by mu to dělalo sebemenší problémy, tedy a žna krátké nohy, které ale za letu nepotřeboval. Okamžitě vyrazil oným místem, než se dostal skrze jezero až něj, aby mohl dohlédnout na kopec. Byl tam jakýsi muž v klobouku, oděný v rbnění, který se dvěma meči bojoval proti přesile démonů. Elias věděl že ještě před chvílí tady nikdo z nich nebyl, ale magii kterou vyvolalo otevření brány... by poznal kdekoli. Muž se proti nim účině bránil a bylo jasně znát, že není obyčejným člověkem. Tím nepříjemnějším faktem byla trhlina podsvětí, ze které někdo neustále přicházel a ačkoli se jim muž bránil více než úspešně, neubývalo jich ba naopak přibývalo. Tiše zůstal viset ve vzduchu a přemýšlel, tohle nebyla jeho starost, ale pokud bude jenom přihlížet, je dost pravděpodobné, že se stane jejich starostí, ale i tak vyčkával na Fen'lina a pevně svíral svou hůl v ruce.
    Balaur
    Balaur
    Admin

Příspěvek pro Balaur 27/2/2018, 01:41

Stále jsem se rozhlížel po okolí a až po chvilce ucítím magii, která vycházela odněkud z dálky. Elias se zhmotní, vytvoří si křídla a bez jediného slova se tím směrem vydá. S povzdechem si vytvořím runová křídla, než se rozletím za ním. Měl přede mnou dost velký náskok a tak ho doženu až když byl na místě a sledoval muže, který rozhodně nebyl člověk, jak bojuje s démony, kteří se hrnuli z trhliny, která vedla do podsvětí. Tiše zavrčím, než se mi na rukou objeví drápy a koutkem oka se podívám na Eliase.
    "Měli bychom pomoct tomu muži... Pokud se démoni dostanou do města, bude to velký problém. Musíme nějak zavřít tu trhlinu," řeknu rychle, než se vrhnu k zemi a začnu bojovat proti velké přesile démonů. Stále jsem však hlídal neznámého muže, který však věděl, že jsme na jeho straně a tak neútočil, i když jsem se v jednu chvíli dostal dost blízko. Něco mi však říkalo, že moc dobře ví, co jsem zač.
    Elias
    Elias
    Admin

Příspěvek pro Elias 27/2/2018, 02:04

Jeho společník se brzy objevil vedle něj a ihned rozdal pokyny nebo spíše... ne neznělo to jako pokyny, spíše se podělil o názor a tak démon jenom přikývl a první co udělal, bylo že vyrazil blíže k trhlině, respektive nad ní. Okamžitě zaktivoval magii a snažil se bránu potlačit, jenže se to zdálo těžší, vzhledem k tomu, že ji někdo z druhé strany držel otevřenou. Snaha démona, který se s nim snažil přít se mu ani trochu nelíbila, Drápy si způsobil tržné zranění na ruce a namířil hůl proti portálu, který se držel stále otevřený. Kolem hole se objevil magický kruh, který se smísil s krví vlastníka. Černá barva se zbravila do ruda a velice slabě aktivně zářila.
    "Zavřít," zavrčí démon a v tu chvíli se kruh rozzáří a trhlina dostane jednoznačný a jendoduchý příkaz. Bylo to lehký stupeň temné magie, nefungovalo by, kdyby tvořitel brány domestikoval silnější vůlí, než byla ta Eliasova. Naštěstí se tak nestalo a kvůli jeho pohotovosti, z brány vyskočilo jenom pár démonů, ale posledního magie rozčtvrtila napůl.
    Zamyšleně se zadíval na bojiště, aby měl přehled o situaci a nakonec se snese dolů. Upřeně propaloval toho muže pohledem, sledoval jak se ohání meči a hravě se brání démonům, nezískal si zrovna jeho čirý zájem, spíše ostražitost. V tom na něj ale naběhl jeden z démonů, téměř okamžitě se kolem něj objevily trny, která se obmotaly kolem krku dotyčného démona a dříve než se nadál, byl zbaven života a veškeré životní vůle. Byl teď jako ztracené dítě na bojišti, ale nevypadalo to, že by se chtěl do boje nějak zapojovat, leda pokud byl napaden. Navíc věděl že ti dva se o to postarají, ale i tak se neustále přibližoval k tomu muží a propaloval ho pohledem, jako kdyby se ho chystal zabít. Už jej někde...viděl, tím si byl jistý, ale měl pocit že to bylo opravdu, opravdu dávno.
    Balaur
    Balaur
    Admin

Příspěvek pro Balaur 27/2/2018, 11:20

zatímco já jsem se pustil do démonů, Elias vyletěl nad trhlinu a snažil se ji zavřít. Ucítím od něj poryv magie a brána se konečně zavře. Přelétnu pohledem bojiště, abych získal přehled, kolik nepřátel proti nám ještě stojí, než připravím dalšího o hlavu. Elias nevypadal, že by se chtěl zapojit, jen když ho někdo napadl, prošpikoval ho trny. Věděl jsem, že se o něj bát nemusím, takže jsem si raději všímal protivníků. Dneska jsem v boji nebyl vůbec agresivní, spíše jsem se bránil a v protiútocích zabíjel mé nepřátele. Nebylo to tak rychlé, ale muž, který s námi bojoval, byl silný a sám se o ně dost dobře dokázal postarat. Nechtěl jsem Ireth vytočit tím, že sotva ráno dostanu kázání o opatrnosti, hned večer se jí vrátím domů zraněný z boje, do kterého jsem se původně ani nemusel plést. Povzdechnu si a když se poslední z démonů dají na útěk, rychle k nim vyrazím a cestu jim zablokuji pomocí strun, do kterých se zamotají. Poté už bylo snadné zabít je. Otočím se na Eliase, který šel k neznámému muži a tvářil se, jako by ho chtěl zabít.
    "Eliasi?" oslovím ho trochu nejistě a vydám se k nim.
    Elias
    Elias
    Admin

Příspěvek pro Elias 27/2/2018, 11:37

Nikan espěchal, pomalu se přibližoval k muži, zrovna když na bojisti padl poslední nepřítel, kterému neznámý a obrněný muž oddělil hlavu od těla. Na rameni mu seděl nějaký divný pták, který se okamžitě ostražitě vznesl do vzduchu a tak na něj chvíli a jenom krátce pohlédl, než se vrátil pohledem k muži, který se zastavil a složil zbraně špičkou k zemi. I on se obrátil na Eliase, ale jenom tam stál, dokud se k němu démon nepřiblížil asi na půl metru. Až teď zaslechl své jméno od Fen'lina, tak se na něj jenom krátce otočil přes rameno, než znovu upřel pohled na muže a dál ho propaloval pohledem. V momentě, kdy se ale otočí na Fen'lina, démon tiše zavrčí a zastoupí mu cestu. Něco se mu na něm prostě nelíbilo a hlavně ten pocit, že už ho odněkud zná. Dál tam tiše ostražitě stál a čekal co udělá.... no... jeho pozornost opadla v momentě když se muž zasmál a začal tlemit jako debil. Měl jasný úšklebek na tváří a zapózoval jakýmsi divným pozdravem, když zvedl obě ruce k nebi, jako kdyby ukazoval na jeden jediný bod.
    "Harriíííííáááán, potulný cesovatel a obchodník mezi světy! Oy!" vypadne z něj a démon teď opravdu neměl slov.
    "To si děláš..." povzdechl si démon, když muž naproti vykřikl jeho jméno a položil si ruku na lebku, jako kdyby snad situace nemohla být už horší.

Naposledy upravil Elias dne 27/2/2018, 14:52, celkově upraveno 1 krát
    Balaur
    Balaur
    Admin

Příspěvek pro Balaur 27/2/2018, 11:46

Kráčel jsem k Eliasovi a stále jsem nedůvěřivě a ostražitě sledoval neznámého muže, který sice složil zbraně, ale i tak jsem netušil, co od něj čekat. A vlastně jsem teď také nedokázal odhadnout, co udělá Elias. Navzájem se propalovali pohledy, ale když se muž podívá na mě, Elias mu ochranářsky zastoupí cestu a zavrčí. Zacukají mi koutky, ale zastavím se v momentě, kdy se neznámý představí dost... Zvláštním způsobem. Zůstanu na něj zaraženě hledět, to si dělá srandu? Elias měl nejspíš stejné myšlenky, protože si povzdechne a položí si ruku na obličej... Okamžitě si vzpomenu na Alexe, před více jak osmi sty lety a znovu mi zacukají koutky. Teď už jsem opravdu netušil, co si o muži myslet, ale můj první dojem skvělého válečníka byl okamžitě pryč.
    "Fen'lin a tohle je Elias... Říkal jsi, že jsi obchodník?" zeptám se zvědavě a přistoupím k němu ještě trochu blíž. Svitla ve mně naděje, že prodává magické předměty a možná najdeme něco, co se nám bude hodit.
    Elias
    Elias
    Admin

Příspěvek pro Elias 27/2/2018, 12:05

Démon se raději díval do země a za chvíli už vedle něj stál i jeho bělovlasý společník, který sebe i Eliase představil. Chvíli bylo ticho a muž si je oba dva prohlížel, než se pousmál, chytil klobou a uklonil se.
    "Zajisté, obchodník a cestovatel, prodávám vzácné a dlouho ztracené předměty nebo jenom tretky, záleží na vaši poptávce... dokonce i zbraně," ušklíbne se a potom se zadívá na démona
    "Oy! Elias! Jsi o dost menší než si tě pamatuju!" zakření se muž naproti a chvíli to vypadalo, že to démona urazilo, protože se k němu otočil zády a položil si hlavu na hůlku.
    "U satana..." vydechne a potom si povzdechne a otočí se zpátky, než na něj ukáže hůlkou.
    "Tenhle muž je idiot," řekne zcela upřímně a nespouští z něj oči, když Harrian zamává rukama a narovná se.
    "Oy, nebuď tak zlý, to od tebe bylo kruté," řekne ublíženě, ale nakonec se ušklíbne a zadívá se na Fen'lina. "Co pro vás můžu udělat? Oy a díky za záchranu prdele," dodá spokojeně.

Naposledy upravil Elias dne 27/2/2018, 14:51, celkově upraveno 1 krát
    Balaur
    Balaur
    Admin

Příspěvek pro Balaur 27/2/2018, 12:15

Jiskřička naděje zesílila, když nám muž sdělí, že prodává magické předměty, chtěl jsem se podívat, co má a i zmínka o zbraních mě velice zaujala. Sice jsem měl své drápy, ale... Občas bylo fajn mít něco v záloze. Něco s větším dosahem. Harrian osloví Eliase a řekne, že je o dost menší, než si ho pamatuje. Překvapeně se na ty dva podívám. Démon vypadal uraženě a otočí se k němu na chvíli zády, než se na něj znovu podívá a zcela upřímně řekne, že ten muž je idiot.
    "To... Už jsem si stačil všimnout," zamumlám tak, aby mě slyšel jen Elias. Harrian něco ublíženě poznamená, než nám poděkuje za záchranu prdele a zeptá se, co pro nás může udělat.
    "Není zač, ale myslím, že by sis poradil i sám... Chtěl bych se podívat na ty tvé magické artefakty, potřebovali bychom něco, co by Eliasovi umožnilo změnit svůj vzhled, aby vypadal jako člověk," odpovím a doufám, že něco takového opravdu má.
    Elias
    Elias
    Admin

Příspěvek pro Elias 27/2/2018, 12:45

Démon si povzdechl a sledoval je, to jak mezi sebou debatují a nakonec se zahleděl na Harriana. Odkud ho zná? Nemohl si za boha vzpomenout, ale znal ho a očividně si ho i sám obchodník pamatoval. Nebyla ale vhodná doba na to, aby se ho zeptal nebo spíše ani nevěděl jak. S povzdechem se otočí na kopec, za kterým se schovávalo jezero.
    "Um... něco co by Elímu umožnilo změnit svůj vzhled... Ummm, podívám se," řekne muž a vytáhne brašnu, ve které se začne přehrabovat, byla malá ale i tak v ní hrabal pěkně dlouho.
    "Elias! Je to Elias!" zavrčí démon a propálí ho vražedným pohledem. Opravdu se mu nelíbilo jak komolí jeho jméno a už vůbec to, že neví odkud ho zná, činilo démona trochu podrážděným. Párkrát si odkašle, než se uklidní a zrovna v tu chvíli vytáhne z mini brašny nějaký dlouhý plášť. Okamžitě se na něj zadívá a zamyslí se.
    "Oy! Mám tu plášt iluzí, kdokoli se do něj zahalí, může dle vlastní vůle měnit svůj vzhled, plášť mu jeho přání splní... alespoň myslím," zasměje se obchodník a v tu chvíli měl Elias opravdu hcuť ho praštit holí přes hlavu, ale neudělal to.  

Naposledy upravil Elias dne 27/2/2018, 14:51, celkově upraveno 1 krát
    Balaur
    Balaur
    Admin

Příspěvek pro Balaur 27/2/2018, 12:51

Zvědavě jsem se díval na obchodníka, který zamyšleně zkomolí Eliasovo jméno a poté se začne přehrabovat ve svých věcech. Zkomolenina se mému společníkovi vůbec nelíbila, okamžitě zavrčí a propálí ho pohledem, než se začne uklidňovat. Natáhnu k němu ruku a položím mu ji na chvíli na rameno. Jeho jméno bylo jedno z mála, co mu zůstalo po Chise a tak jsem se nedivil, že se mu to nelíbilo. I když ta zkomolenina se k němu hodila, když byl tak maličký. Obchodník po chvilce vytáhne dlouhý plášť a se smíchem nám sdělí, co by měl umět.
    "Můžeme ho vyzkoušet?" zeptám se a jakmile mi plášť předá, podám ho Eliasovi. Chtěl jsem vědět, jestli to funguje, než se začneme bavit o ceně. A ani jsem netušil, s jakou měnou obchodník obchoduje, nebo jestli za to bude chtít něco jiného.
    "Odkud se vy dva znáte?" zeptám se po chvilce zvědavě. Očividně se znali a já už svou zvědavost nevydržel.
    Elias
    Elias
    Admin

Příspěvek pro Elias 27/2/2018, 13:11

Harrian proti zkoušce nic neměl a tak jen přikývl a když Eliasovi bělovlasý démon podal, hodil si ho na sebe. Okamžitě se přizpůsobil jeho velikosti a zmenšil se. Jenže...
    "Eh-" vypadne z Eliase, vůbec si nedokázal představit, jak by... chtěl vypadat. Nebo jak by vůbec měl vypadat. Zamyslel se nad tím, jako člověk... umh. Zhluboka se nadechl a za chvíli si víceméně něco představil a samotného jej překvapilo, jak se plášť skryl a iluze ho okamžitě zahalila. Párkrát zamrkal a tiše vydehcl, než se tak nějak pousmál. Vůbec netušil jak pro ty dva vypadá, zrcadlo před sebou neměl a doufal že to nějak nepokazil. Tak či onak se ohlédl na ty dva a zamyšleně je pozoroval. Když se ale Fen zeptá na to, odkud se znají, akorát Elias zakroutí hlavou a jeho výraz se vůbec nezměnil.
    "Nepamatuju si," zatváří se tak nějak pobaveně a podívá se stranou, zatímco Harrian rozhodí rukama a cosi si zamumlá pod nos.
    "To bylo kruté! Opravdu si na mě nepamatuješ? Jak... smutné, oy!" vydechne Harrian v jendom ze svých hereckých gest a potom se zasměje.
    "Nevadí, koneckonců, na někoho jako jsi ty nejde zapomenout," sdělí a v Eliasově výrazu byla znát čistá zmatenost a nejistota. Nevěděl o čem to mluví a vůbec nic si nepamatoval, věděl že tenhle muž je idiot, znal ho ale netušil proč, jak a odkud.

Naposledy upravil Elias dne 27/2/2018, 14:50, celkově upraveno 1 krát
    Balaur
    Balaur
    Admin

Příspěvek pro Balaur 27/2/2018, 13:23

Jakmile Eliasovi podám plášť zmenší se do jeho velikosti. Chvíli se nic nedělo a démon se tvářil zmateně, než na moment ucítím magii. Démon vyroste do výšky normálního člověka a jeho hlava se zcela změní. Vypadal teď jako blonďatý muž s delšími vlasy. Jeho oblečení však zůstávalo to stejné, jako které nosil ve své lidštější podobě. Spokojeně se pousměji a ještě jednou si ho prohlédnu.
    "Takhle určitě zapadneš," pousměji se, ale dřív než se stačím zeptat na cenu, Elias odpoví, že se obchodníka nepamatuje. Dále jsem Harriana sledoval, jak zase šaškuje, než poznamená, že na někoho jako je Elias se jen tak nezapomíná.
    "Kde jste se setkali? Kdy?" zeptám se Harriana a poté se znovu podívám na Eliase.
    "A co chceš za ten plášť?"
    Elias
    Elias
    Admin

Příspěvek pro Elias 27/2/2018, 13:35

Démon zamyšleně sledoval svého společníka, který uznal že takhle určitě zapadne. Bylo to divné, nezvyklé a tak si jenom povzdechne a více se opře o hůl. V tom už se ale Fen'lin obrátí k Harrianovi a položí mu otázky za Eliase, nejspíše ho to také zajímalo a Eliase taky.
    "Tenhle démon rozvrátil mnoho bitev, stačilo aby mu prostě stála v cestě," řekne Harrian a křečovitě se zasměje, než se zadívá krátce na Eliase a jeho nový vzhled, než se znovu obrátí k Fen'linovi.
    "Párkrát jsem s nim zkřížil meč, ale znovu bych to neudělal, byl jsem mladší a neměl jsem tolik zkušeností. Zvláštní bylo, že tehdy ani démona tolik nepřípomínal. Dokonce ani nemluvil, bojoval ale přišlo mi že ani není veden nějakým cílem," vydechne a posadí se na zem, kde se protáhne a odloží brašnu bokem. Elias na něj chvíli hleděl, než se také posadil, vypadalo to, že si získal jeho pozornost a nikam nespěchali ne? Do večera měli času dost.
    "Nemám žádný cíle, tedy nikdy jsem nad žádnými nepřemýšlel, ani jsem nikdy nebojoval v ničích službách," namítne Elias a zamračí se.
    "Myslel jsem si to, tehdy jsi byl spíše jako jeden z přízraků," vydechne a znovu se zadívá na Eliase. Zacukaly mu u toho koutky, nejspíše se naj jeho novým vzhledem dost dobře bavil, ale nekomentoval to.
    "Přízraků?" nechápavě si ho změří pohledem a položí si hůl do klína.
    "Umm nikdy jste neslyšeli o přízracích? Tedy lépe řečeno o bestiálních přízracích?" zeptá se Harrian zamyšleně a úplně přejde otázku ohledně toho, kolik by chtěl za ten plášť.

Naposledy upravil Elias dne 27/2/2018, 14:50, celkově upraveno 1 krát
    Balaur
    Balaur
    Admin

Příspěvek pro Balaur 27/2/2018, 13:45

Harrian nám začne vyprávět o Eliasovi, ihned si získal mou pozornost a tak jsem ho bedlivě poslouchal. Odpoví, že rozvrátil mnoho bitev jen proto, že mu stály v cestě. Nemusel jsem si to ani moc představovat, až moc dobře jsem věděl, jak je Elias silný a s kolika démony naráz dokáže bojovat. Navíc si dokázal vzít životní energii z každého, kterého zabil, takže dokud démoni umírali, neunavil se a léčil si rány. S armádou by ho určitě nezabili, spíš by na něj muselo zaútočit pár velmi silných démonů. Nebo se skvělým vybavením, jak to vlastně udělali předtím v podsvětí. Oba dva se po chvilce posadí a tak udělám to samé, vypadalo to, že obchodníkovo vyprávění bude na delší dobu, ale měli jsme čas, takže kam spěchat, že ano? Pohodlně se usadím do trávy a když nám začne vykládat o bestiálních přízracích, zmateně se zatvářím.
    "Myslel jsem, že to jsou jen povídačky... Pár starých démonů tvrdilo, že opravdu existovali, ale už vymřeli..." řeknu zamyšleně a vybídnu obchodníka, aby pokračoval.
    Elias
    Elias
    Admin

Příspěvek pro Elias 27/2/2018, 14:47

Elias jenom tiše seděl a pozoroval je, nic neříkal ale přesto měli jeho plnou pozornost. Zároveň se také soustředil na okolí, kdyby se cokoli dělo nebo se kdokoli blížil, chtěl o tom vědět jako první, aby je mohl v případě nutnosti varovat. Harrian se na chvíli zadívá na Eliase, který odklopil pohled někam stranou, než se pousmál a vrátil pohledem k Fen'linovi.
    "Přesně tak, taky jsem si to myslel, dokud jsem ho neviděl. Vznášela se kolem něj prazvláštní aura, není jenom tak k povšimnutí pro každého, málokdo si to uvědomí a málokdo o nich opravdu ví. Existence tak zvaných požíračů duší, díky kterým se mohou vyvíjet..." řekne chladně probodne Eliase pohledem.
    "Dříve byli hubeni ještě na nízkých stádiích, takže ani neměli příliš velkou možnost se vyvíjet. Pokud se tak už stalo, dosáhl toho jenom jeden přízrak z tisíce a i tak nebyla jeho životnost dlouhá, přinášeli sebou chaos a strach, nevědomost a neznámo, což mnoho démonů nedokázalo vystát. Vykládá se, že démoni dostali strach, strach z toho, že by se časem mohli šířit jako mor. Někteří z nich byli opravdu mocní a kvůli schopnostem, které se u nich vyvíjely s časem mnohdy byly skutečným problémem. Neměli vůdce, ani pána, nikomu nesloužili a přesto domestikovali mocnou silou, narušovali pořádek a řád, který byl v podsvětí dán a to ne nelíbilo nikomu," řekne a potom se začne přehrabovat v brašně, až vytáhne knihu a vítězně se usměje. Okamžitě v ní začne listovat až najde jednu stránku a ukáže nan i prstem. Byl na ni démon, přízrak, skoro jako bestiální pes s lehce lidskými a démoními rysy.
    "Těžko říci z jakých podob se vyvýjí, každý byl svým způsobem jedinečný, ale přinášel sebou přílišné riziko, které nikdo nehodlal podstoupit. Jejich vyvynuté duše se často odchytávaly na výrobu mocných magických předmětů, zdálo se že mnoho z nich má svou vlastní vůli, tak jako démoni, kteří se narodí. Mnoho z nich se ale poddalo moci, síle a zabíjení a svou vůli potlačili, nerozvíjeli ji a to nakonec vedlo k jejich porážce," vysvětlí a potom se zamyšleně zadívá na Eliase.
    "Tehdy jsem varoval svého bývalého pána, ale akorát se mi vysmál, že jsem jenom poblázněný cestovatel. Za svůj život jsem toho ale objevil opravdu mnoho," zasměje se a potom krátce zadívá na oblohu.
    "Chceš mi snad naznačit, že jsem ten... bestiální přízrak?" zeptá se Elias a upřeně se na něj zadívá. Byl z toho zmatený a neustále ho to nutilo přemýšlet nad tím, co ty roky v podsvětí vlastně dělal, jak se ocitl v tělě bratra svého společníka a zda bylo něco předtím...
    "Promiň, ještě jsem nezažil přízrak, který by dokázal přijmout svou vůli a přežít, takže i na tuhle otázku nedokážu odpovědět, ale ano myslím si to," řekne nakonec a potom se dlouze odmlčí. Elias netušil co si o tom má myslet, zda je to dobré nebo špatné zjištění. Nakonec zrušil iluzi a vrátil se do svého původního stavu, kde byl stále zmenšený a zadíval se na svoje ruce.
    "Přizrak?" lehce naklonil hlavu na stranu, než se ztraceně zadíval na bělovlasého démona po jeho boku.
    Balaur
    Balaur
    Admin

Příspěvek pro Balaur 27/2/2018, 15:25

Obchodník nám začne vykládat o přízracích, o kterých jsem si myslel, že to jsou jen postavy z báchorek starých démonů. Vypadalo to však, že mluví pravdu. Chvíli jsem netušil, co si o tom myslet. Pokud je Elias přízrak, jak se dostal do Alexova těla, nebyl jen jeho bestiální podobou?
    "Jak je pak možné, že Elias byl v těle mého bratra? Měnil přímo jeho podobu, bylo to, jako by byl jeho bestiální podobou, která má akorát vlastní hlavu," zeptám se obchodníka poté však zaslechnu Eliasův tichý hlas, měl lehce nakloněnou hlavu na stranu a byl zase ve své pravé, lč zmenšené form. Vypadal ztraceně, zmateně, jako by netušil, co si o tom má myslet. Díval se na mě, jako by hledal odpovědi. Kleknu si před něj a s mírným úsměvem se mu zadívám do očí.
    "Eliasi... I kdyby jsi byl tenhle přízrak, nic to neznamená, jsi stále Elias, můj přítel, člen naší rodiny. Nic to nemění, jen to možná trochu osvětlí tvůj původ a možná... Možná ti víc porozumím," pousměji se, než se znovu otočím na obchodníka a vezmu si od něj knihu. Zadívám se na písmo a rychle ho přelétnu pohledem, než mu ji vrátím.
    "Víš ještě něco? Cokoliv, co by nám mohlo pomoci?" zeptám se.
    Elias
    Elias
    Admin

Příspěvek pro Elias 27/2/2018, 16:22

Harriel mlčel a oba dva si je prohlížel, musel se pousmát, když si démon naproti němu klekl a když zaslechl co mu říká, povzdechl si a stáhl klobouk více do čela.
    "Moc se na něj neupínej, přízraky jsou lstivé... aby tě v blízké době nezradil," řekne a sotva to však stačí říci, Elias se prudce postaví, otočí na Harriana a švihne holí směrem k jeho obličeji, až to obchodníka vyvede z míry a tak se na něj jenom zmateně zadívá a překvapeně zamrká.
    "Nemáš právo takhle mluvit, neznáš mě," zavrčí démon a zdálo se, že ho to naštvalo. Propaloval obchodníka pohledem, který si nakonec povzdechl a odklonil Eliasovu hůl stranou.
    "Dobře, dobře, omlouvám se," ofrkne si a potom dá ruce do klínu a pousměje se. Fen'liho slova ale Eliase uklidnily a tak mu todlouho nevydrželo a zase se posadil na své místo. Byl pořád lehce zmatený, ale byl si jistý že Fen'lina zradit nechce, neměl důvod a dlužil mu za záchranu života. Znovu se tedy upře pohledem na obchodníka, ale tentorkát ho ostře propaloval očima. Když byl Harrian vybídnut k tomu aby pokračoval dál, natáhl se ke stránce v knize a otočil ji.
    "Víš proč se jim říká bestiální přízraci?" vypadne z něj a ukáže na text v knize. "Jsou to démonické bytosti, které nemají své vlastní tělo, ale jsou také jedni z mála, kteří dokáží posednout těla jiných démonů. Nevím do jaké míry.... až tak informovaný nejsem, nikdy jsem neměl příležitost s nějakým mluvit a moc informací o nic nezůstalo, vzhledem k tomu že je jejich existence pořád nějak zapírána, ale tohle by vysvětlovalo vaší otázku," vydechne a v tu chvíli se Elias zvedne a otočí se na kopec, ke kterému se rozejde. Hůl nechá ležet na zemi a pomalu docupitá až na vrcholek kopce, odkud se zadívá na modré jezero. Byl myšlenkami trochu někde jinde. I tak Harrian upřel pohled na Fen'lina a zamračil se.
    "Vidíš tu hůl? Dotkni se ji, zprvu jsem si toho nevšiml, ale čím déle tady sedíme, tím je to jasnější. Obsahuje stovky, možná tisíce démonických duší, které jsou uvnitř spoutané jeho magií. Řekni mi, k čemu by chtěl někdo jako on, něco takového využít?" zeptá se Harrian ale stále se mračil až si nakonec povzdechl.
    "Neznají pravidla, nemají omezení a to je činí nebezpečnými, to je jeden z důvodů, proč byli vyhubeni," hlesne tiše a zadívá se na Eliase, který stál na kopci, otočen zády k nim a upíral svůj pohled někam do dálky. "Nevím co je to za hůl, nebo odkud ji má, možná je magického původu, ale udržet tolik duší pohromadě... musí stát opravdu velké množství úsilý. Nevím o co se snaží, ale měl by jsi se ho na to zeptat, máš k němu pravděpodobně blíže než kdokoli jiný," vydechne Harrian vážně a zadívá se do démonových rudých očí.
    Balaur
    Balaur
    Admin

Příspěvek pro Balaur 27/2/2018, 20:26

Jakmile Harriel řekne, že bych se na Eliase neměl tolik upínat, že přízraky jsou lstivé, propálím ho naštvaným pohledem, než však stačím cokoliv říct, malý démon vyskočí na nohy a naštvaně zavrčí, že obchodník nemá právo takhle mluvit, protože ho nezná a svou hůl mu dá přímo před obličej. Omluví se a to malého démona trošičku uklidní a tak se posadí zpátky na zem. Zadívám se na něj a pousměji se, než mu položím ruku na rameno. Chtěl jsem mu naznačit, že je to v pořádku, že nebudu dbát Harrielovým varováním a že mu věřím. Zatím jsem však nic neříkal. Obchodník začne znovu vyprávět o přízracích a to, co říkal... Bylo logické a dost pravděpodobné. Vysvětlovalo by to, proč byl v Alexovém těle. Jen... Neznamená to pak, že by přežil, i kdybych ho k sobě nepřipoutal? Nebo se vyvinul natolik, že již potřeboval tělo. Protože bych přísahal, že mi mizel ped očima, když byl rituál dokončen. Elias se postaví na nohy a ráznými kroky odejde na nejbližší kopeček. Chvíli ho sleduji, než se otočím na obchodníka. Jakmile mi řekne, ať se dotknu hole, udělám tak a okamžitě ucítím přítomnost duší tisíců démonů. Překvapeně zamrkám a dál poslouchám obchodníka. Měl možná pravdu o přízracích, ale tohle byl Elias.
    "Věřím mu, dokáže se učit, respektuje pravidla. Je jako dítě, které má obrovskou sílu, ale nezná svět... Navíc... Někdo, kdo dokáže milovat, nemůže být bestií, kterou popisuješ," vydechnu a zadívám se znovu na hůl, kterou raději odložím stranou.
    "Nevím, na co je sbírá, ale zeptám se... Také mě to zajímá. Každopádně nehodlám ho nechat ve štychu... Když ho bratr dostal ze svého těla, umíral, málem se rozplynul, kdybych ho nechal, zabil bych ho tím," vydechnu, než mávnu rukou ve vzduchu a před námi se objeví deset složitých, runových nápisů, jejichž vytvoření nás málem zabilo. Už mi nebrali energii, ale věděl jsem, že tady stále byly. A poutaly Eliase ke mně.
    Elias
    Elias
    Admin

Příspěvek pro Elias 27/2/2018, 20:46

Harrian démona upřeně sledoval, než si nakonec povzdechl a složil ruce do klína. Démon mu věřil, sdělil že se umí učit, respektovat pravidla. Že je jako dítě....
    "Jenom aby to všechno nebyla přetvářka, ale nebudu ti to vymlouvat, nemám na to právo," řekne nakonec a ušklíbne se. Když se ale dostanou k hůlce a duším, znovu zpozorní a zvážní. Na krátkou chvíli se zadívá na kopeček, ze kterého se na něj díval Elias a doslova ho propaloval rudýma očima. Ten pohled byl... hluboký.
    "Z-zeptej se ho, zeptal bych se ho sám, ale ten jeho pohled mě znervózňuje," vydechne obchodník a potom se podrbe ve vlasech pod kloboukem, která na chvíli odloží stranou. Když ale situaci dovysvětlý sám a ukáže před nim runová písma, doslova vyskočí na nohy a rozzáří se mu oči.
    "R-runy?! Staré démonické písmo? Na vlastní oči? Jak... je... jak je tohle možné? Poslední kdo je dokázal ovládat byl samotný Satan a veškerá runová tajemstvá zahynula spolu s ním," řekne už klidněji a tázavě se zadívá na Fen'lina. Hůl se ale najednou rozplyne a zjeví se v Eliasových rukách, zřejmě si uvědomil že ji tam z trucu nechal a tak se to rzhodl napravit.
    Balaur
    Balaur
    Admin

Příspěvek pro Balaur 27/2/2018, 20:55

Probodnu ho pohledem, jakmile řekne, že by to mohla být jen přetvářka.
    "Ano, skvěle by se mu lhalo, když nemá absolutně žádnou mimiku, ale zadívej se mu do očí... Ty nelžou a odráží se v nich tolik upřímných emocí... Nevěřím, že by to dokázal hrát," zavrčím na něj. Už jsem nechtěl aby tohle říkal o mém příteli. A to, že by mohl mít pravdu... Ne, po tom, co jsem viděl a čím jsme si prošli, jsme tomu nevěřil. Elias nás pozoroval z kopečku a jeho pohled Harriela nejspíš znervózňoval. Ušklíbnu se nad tím a poplácám ho po rameni.
    "Na to si zvykneš, ale umí být opravdu děsivý," zasměji se a po chvilce se oklepu, když si vzpomenu na pohled, kterým se na mě díval těsně předtím, než jsem upadl do bezvědomí a... Zemřel. Jakmile však obchodníkovi ukážu runy, vyskočí na nohy a začne se ptát, jak je to možné, že tato schopnost zmizela po smrti Satana.
    "Hups," zasměji se, než zvážním a chvíli zkoumám obchodníka pohledem.
    "Hmm, je to tajemství, kterým bych mohl ohrozit mé blízké... Proč bych ti to měl říkat a jak vím, že si to necháš pro sebe?" zeptám se. Ale byl jsem mu to ochoten říct už jen za informace o Eliasovi, které mi dal.
    "Co jsi vůbec zač?" zeptám se po chvilce. Nedokázal jsem ho zařadit k žádné rase.
    Elias
    Elias
    Admin

Příspěvek pro Elias 27/2/2018, 21:06

Harrian pro tuhle chvíli zcela ignoroval Eliase a upíral se na bělovlasého démona.
    "Dobře, nebudu to z tebe tahat, ale pro mě jako cestovatele a poutníka, který navštěvuje všemožná místa... je tohle fascinující vidět na vlastní oči," pousměje se obchodník a když se ho démon zeptá co je zač, zasměje se.
    "Jsem původem jsem démon, ale vlastním jeden z mocných a prastarých artefaktů, který mi umožňuje být jakoukoli bytostí, po dobu několika dní," přizná, neměl důvod to před nimi skrývat, pomohli mu a nezdálo se, že by měli nekalé úmysly a navíc mu bylo jedno kdo to ví nebo ne. Měl u sebe dost magických věcí které by ho ochránily, takže tak.
    "Každopádně by to znamenalo že jsi potomek královské rodiny, ale tvé tajemství je u mě v bezpečí, dokud ctíš pravidla mých obchodů," dodá a knihu založí opět zpátky do brašny.
    Balaur
    Balaur
    Admin

Příspěvek pro Balaur 27/2/2018, 21:17

Nakonec se rozhodl, že to ze mě tahat nebude a tak se pousměji a přikývnu. Když jsem se nad tím víc zamyslel... Nebyl nejlepší nápad o tom mluvit. Pokud tu schopnost opravdu mají potomci Satana.. No má jen jednoho a pokud se to někdo dozví... Až teď mi dojde, jakou hovadinu jsem udělal a polije mě studený pot. Povzdechnu si a prohrábnu si vlasy, teď jsem byl rád, že jsem mu to opravdu neřekl. Odpoví, že je původně démon, ale vlastní artefakt, který mu umožňuje měnit rasu na pět dní.
    "Vypadá to, že máš opravdu hodně užitečných věcí... Začínám mít chuť zeptat se na nějaké zbraně. Moje drápy jsou fajn, ale... Těžko se s nimi bojuje proti dlouhým zbraním," zamumlám a zadívám se na jeho brašnu, poté ale poznamená, že by to znamenalo, že jsem člen královské rodiny. Nesouhlasně zavrtím hlavou a úsměv mi zcela zmizí z tváře.
    "Můj otec je Mephistopheles a ten se tam rozhodně nepočítá," zavrčím.
    Elias
    Elias
    Admin

Příspěvek pro Elias 27/2/2018, 22:57

Harrian ho pozorně sledoval a na malou chvíli se zamračil, než si povzdechl a zasmál se.
    "To mám a i zbraně. Každopádně souhlasím. Mephistopheles už ani pomalu neví za co bojuje," vydechne Harriel a znovu se pousměje. Malý démon stál ještě chvíli na kopci, než se k nim vrátil zpátky a opět první co udělal bylo, že probodl obchodníka pohledem.
    "Řekneš někomu něco o runách a jsi bez hlavy," řekne zcela vážně a upřeně se mu zadívá do očí. Harrian se jenom zasmál a nakonec si povzdechl.
    "Je těžké tě brát vážně, když vypadáš takhle, ani dítě by se tě teď nebálo," zasměje se a zdálo se že mu pořád cukají koutky.
    "Ještě chvíli se směj a urvu ti tu hlavu z jiného důvodu," vydechne démon s rozevřenou tlamou a když se Harrian znovu zasměje, už se opravdu neudrží. V mžiku sekund ho obalí temná magie a vrhne se po obchodníkovi, kterého přišpendlí k zemi ve své čtyřnohé podobě a dost nepříjemně mu dýchal na krk. Harrianův smích byl otravný a vytočil ho, měl opravdu chuť se mu zakousnout do krku. V tu chvíli by obchodník konečně stichl a byl by klid... Propaloval muže pohledem, který se snažil natáhnout pro svou brašnu a začínal být z téhle situace dost nervózní. Nemít na sobě brnění, asi by ho rozmačkal.

Sponsored content

Příspěvek pro Sponsored content

Právě je 24/11/2024, 17:12