pro Mirys Stellae de Caelo 25/2/2018, 12:22
Usmál se a popíchl mě, že jsem jak magnet na démony. A to ani nevěděl o všech. "No...jo. Ono už Alexova rodina, do které patří určitě i rodina jeho bratra Fena, zahrnuje dost démonů." Pokrčila jsem nevinně rameny a usmála se. "Ale jsou...na mě moc hodní, jsou to mí přátelé a asi už i má rodina." Pousmála jsem se, než mi došlo, co jsem řekla a hned se omluvně podívám na otce. Oni sice byly má rodina, ale otce a matku mi nikdo nikdy nenahradil a já to vlastně ani nechtěla. A teď jsem za to byla ráda. Teď jsem už otce měla, i když jen na dvě hodiny za pár dnů. "Jsem ráda, že se má rodina teď rozrostla. I o tebe." Zkusila jsem napravit, co jsem pokazila a doufala, že mi to nebude mít za zlé. Plácla jsme to tak bez rozmyslu a teď...
Radši jsem se chytila tématu létání a začátky. "No jo..víš já... Naučila jsem se trénovat až do poslední kapky energie. Ale prvních pár dní jsem na tom nebyla jinak. Pořád jsem byla na zemi a dvakrát jsem udělala spoušť v lese, když jsem nechtěně a nemotorně přistála. Jednou to byl kráter a pár zlámaných větví, protože jsme padala rovně dolů, podruhé jsem těch větví vzala víc, když jsem padala šikmo. " Uculila jsem se. Ne že bych na to byla hrdá, to vůbec ne, ale bylo to vtipný. Hlavně kvůli tomu, že té druhé spoušti jsme se mohla vyhnout, kdybych se neobklopila štítem Fen by mě chytil a nic by se nestalo.
Také mě neuvěřitelně potěšilo, když přijal mou nabídku aby mě učil i on. Bylo to jako další potvrzení, že mi už ze života jen tak nezmizí a to bylo přesně to, co jsem od něj chtěla. Jakmile jsme se rozesmála, objevil se na rtech úsměv i mému otci, ale když jsem trochu zavrávorala, hned byl nade mnou. Bylo jen vidět, že on je v létání opravdu mistr, zatímco já byla sotva začátečník, ale to mi nevadilo. Vlastně jsem se učila ráda, když to přinášelo výsledky.
Nakonec mu ale zmizí úsměv ze rtů stejně jako mě. Zavrtěl hlavou, že opravdu další děti neměli, což chápu. Bylo pro něj dost těžké dívat se na mě, jak vyrůstám bez něj a po osmnácti letech to už nevydržel. Kdyby měl další děti, určitě by se už nezvládl jen se na ně dívat, jak rostou a dospívají. A vlastně jsem tak nějak byla i ráda, že ho mám tedy jen pro sebe. A nemám žádného sourozence, který by mi bral čas s mým otcem, kterého jsem už tak měla málo.
Po chvilce mlčení se zeptá, jestli nepoletíme výš a tak nadšeně přikývnu a stejně jako on začnu i já nabírat výšku i když mě to šlo hůř a pomaleji, než tátovi. Ale to mu zdá se nevadilo. Letěl pomalu, abych mu stačila a on mohl být stále u mě. Za pár chvil jsme už proplouvali bílými mráčky, které se dnes líně povalovali po obloze. Natáhla jsem ruku a pohladila jeden z nich. Byly ještě hebčí než nejjemnější hedvábí. "Když jsme schovaní v mracích, lidé nás nevidí že? Můžeme letět tedy i nad městem?" Zeptala jsem se zamyšleně, i když jsem vlastně neměla důvod letět nad městem, krom jediného. Vidět to krásné město z oblohy, vidět ho celé v jednom pohledu.