Dala jsem se do boje s démony, nehodlala jsem ho tady nechat i přestože jsem mu viděla na očích, že chce abych odsud vypadla. Nebyla tohle snad má povinnost k bratrstvu? Ne, nebylo to kvůli bratrstvu... bylo to kvůli němu. Všechny ty pochyby, záleželo na nich? Na otázkách? Na odpovědích? Zdálo se mi že mám v hlavě víc než jasno a když se ocitl v ohrožení, chtěla jsem ho ochránit tak, jak jsem věřila že by to udělal i on pro mě. Snažila jsem se od něj démony držet dál, ale jeden z nich mi proklouzl za záda a Balaur se s ním dal do boje. Takhle... takhle bojovat nemůže, ne v tomhle stavu a já usoudila že jediný důvod proč uchopil svou zbraň a nepoužil magii, byla ta pouta. Natěžko polknu a sotva se ohlédnu na svého společníka, schytám sečnou ránu do boku. Okamžitě zablokuji další, ale čím více jsem se je snažila držet dál od Balaura, tím těžší to bylo. Mohla jsem mít velkou sílu, ale byli v přesile a i tak jsem musela uznat že jsou zkušení, rozhodně se změnil i postoj Vaalana, který měl na tváři úšklebek a já si uvědomila že to všechno musela být jenom přetvářka. S další ranou na boku odskočím dozadu. Koutkem oka zahlédnu Balaura, který byl v mžiku beze zbraně a ležel na zemi. Démon se nad nim napřáhl a mě se v tu chvíli zastavilo srdce. Ne! Ne, ne, ne...ne!
"Balaure!" vyjeknu hystericky a ani jsem netušila jak... ucítím obrovskou sílu v nohách a tak se prudce odrazím a vyběhnu jeho směrem. Byl po mém boku, daleko... a přesto jsem cítila úbytek energie v mém těle a měla jsem pocit, jako kdyby se všechno kolem mě zpomalilo. Zeširoka rozevřu oči, zatímco jsem sledovala meč, který se blížil k muži kterého jsem milovala. Musela jsem se tam dostat v čas, za každou cenu a tak vyrazím neuvěřitelnou rychlostí přímo k nim. Měl zavřené oči, přijímal smrtelnou ránu. To... jsem mu nemohla dovolit. Byl pro mě příliš důležitý na to, aby to teď vzdal. Věděla jsem však že démona nestihnu sejmout stranou, ale i přesto mi bylo jasné co mohu udělat. Bez váhání jsem se vrhla vstříc ostří meče, které mi chvíli na to projede tělem. Zapřu se rukama o zem a sevřu v rukou písek po stranách jeho hlavy. Zadívám se mu do zavřených očí a ucítím jak se mi krev začala hromadit v ústech a mé tělo se pomalu vracelo do původní podoby. Bíla barva vlasů odrůstala a měnila se do červena, stejně jako mé oči nabíraly zlatavé barvy a já se skláněla nad mužem, jehož život byl pro mě mnohem důležitější, než ten můj.
"Na d-důvodu nezáleží.... Dokud existuje alespoň kapka n-naděje, na ničem jiném nezáleží..." zasípu potichu, než k němu natáhnu ruku a pohladím ho po tváři. Tohle byla má odpověď... Ucítím jak démon meč z mého těla vytáhl a sekl mě s ním prudce přes záda. Nehodlala jsem couvnout, ani ho pustit blíž k němu. Málem jsem přepadla na Balaura, ale díky síle kterou jsem se zapírala o zem se to nestalo. Zaslechnu za sebou hlasité zavrčení a podvědomě jsem věděla, že je to Drakon, který se dal s démony do boje. Kapky krve z mé rány dopadaly na Balaura a já mu věnovala jeden z nejsladších úsměvů, než se mé oči zalily slzami a pomaličku jsem se od něj odtáhla, přestože se mi podlomily nohy a všechny svaly v mém těle zaprotestovaly. Unaveně se otočím k démonům a i přestože jsem se cítila čím dál unavenější, vrhnu se mezi ně a tentokrát jsem si dávala pozor na to aby se nikdo nedostal k Balaurovi. Ignorovala jsem své kvácející rány a přestože jsem se několikrát v nepěkném kašli krve zasekla na místě a ránu odrazila jenom díky instinktům, pokračovala jsem dál.
Brzy jsem se ocitla tváří tvář Vaalanovi a tak se proti němu prudce rozběhnu, ale v půlce se akorát tak zapotácím a dopadnu na kolena, než se prudce rozkašlu. Blížil se ke mě s úšklebkem, ale já měla eso v rukávu a tím esem byl Asmodian, který se mu v tichosti zakousl do krku, než mu z něj vyrval kus masa a démon padl k zemi mrtvý. V tu ránu bylo po všem.