pro Khora 12/8/2018, 21:30
Sotva se mě Balaur zeptá jestli se bojím, pootočím se na něj s ostrým pohledem, kterým ho sjedu od obličeje až po paty. Copak jsem dala najevo že mám strach? Ne, možná se chtěl ujistit? Myšlenky přece číst neuměl... Zhluboka se nadechnu a nakonec se můj přísný pohled změní v úšklebek.
"Nemám důvod se bát s tebou po boku ne?" ušklíbnu se hravě a chtěla jsem mu jeho poznámku tak trochu vyžrat, byla jsem zvědavá co mi na to řekne. Že bych se na něj neměla příliš spoléhat nebo tak něco. Nakonec se rozejdeme jakýmsi směrem a tak srovnám krok s Balaurem, ale po chvilce se mě zeptá na to kolik mi je a chtěl o mě vědět víc. Vzala jsem to jako příležitost a tak se pousměji a dám se do vyprávění.
"Je mi... stošestnáct," odkašlu tuhle větu a povzdechnu si. "Jsem Nephalemka, což znamená že má matka byla anděl a můj otec démon, nemáme většinou dlouhou životnost a jsem loveni i naším druhem jako nečistá stvoření," sdělím mu se zájmem a prohrábnu si vlasy.
"Můj otec unesl andělskou ženu, kterou několikrát opakovaně znásilňoval... tak jsem se narodila já. Držel nás obě v podsvětí, mě jako svou trofej, kterou rád ukazoval ostatním. Držel mě v podsvětí a nikdy nepouštěl ven z domu ve kterém jsem byla vězněná, tehdy jsem nebyla tolik silná abych mu mohla vzdorovat, ale dostal mě z tama až bratr, který je teď temným," vydechnu a mile se pousměji na Balaura, než se rozhlédnu okolo, abych se tu trochu zorientovala.