Čekal jsem v pokoji a každých pár minut co nepřicházeli se nedočkavě zachvěl. Nepřipadali mi jako nejmazanější a tak jsem čekal, že prostě chvilku počkají než si budou myslet, že už spím a možná... opravdu jen možná mě jeden z nich bude sledovat nahoru, aby zjistil v jakém pokoji, že to vlastně spím. Když už jsem tam seděl asi tři čtvrtě hodiny a stále se neukázali, začal jsem v duchu proklínat jejich zbabělost a zároveň jim gratuloval, že budou žít o něco déle. Zvedl jsem se tedy s o něco horší náladou a sundal si kabátek, triko a ponožky s úmyslem se natáhnout, když jsem zaslechl zaskřípat podlahu na chodbě. Vida, něco dobrého na tom polorozpadlém baráku přeci jen je řekl jsem si a ušklíbl se s o něco lepší náladou než před pár vteřinami. Tak to přeci jen zkusí.
Zaposlouchal jsem se a slyšel kroky dvou párů nohou... takže na mě šli pouze dva, tak to mě vážně podcenili... vlastně mě to docela štve.
Když se kroky zastavily za dveřmi, strnul jsem na místě a zadíval se ke dveřím, aniž bych vydal jakýkoli zvuk. Klika se po chvíli pomalu pohnula a dveře se začaly otevírat a tak jsem líně poskočil hned za ně s dopadem tak lehkým, že podlaha nevydala ani hlásku. První démon udělal krok do pokoje, s pohledem na mě zakrytým dveřmi a zašeptal na druhého "máme kliku, není tady, ale přitom je tu i jeho oblečení... celkem špatná chvíle na to aby si odskočil, ale aspoň mu to zachránilo život".
Jen jsem se tiše ušklíbnul a sledoval, jak oba démoni došli až k posteli a začali se prohrabávat hromádkou mého oblečení. Nadšeně vypískli, když objevili můj měšec s pár zlatými a já už málem nemohl udržet smích v sobě. Když se však jeden z nich otočil se slovy, že mi ještě rychle prohrabe skříň a uviděl mě stát mezi skříní a otevřenými dveřmi s úšklebkem a rudě zářícíma očima, zbledl a zarazil se na místě. "Ts Ts Ts... to vás maminky nenaučili, že krást se nemá?" řeknu a konečně se z úšklebku stane tichý smích. Udělám krok k nim a v tu chvíli oba vystřelí směrem ke dveřím, ikdyž to znamenalo proběhnout kolem mě. Znovu mě podceňovali... a znovu mě to začalo iritovat. Napnul jsem proto jen svaly a nechal je kolem sebe proběhnout, jenže když už byli mezi futry, přiskočil jsem k nim a pouze jim zabořil špičky prstů do zad se slovy "to už odcházíte? vždyť jsme si spolu ještě nic neužili" a oba se zastavili na místě jako přimrzlý. Oba dva byli zády ke mě vydaní mi na milost a já si tento okamžik hodlal užít, než jim něco provedu, ale první... "prozatím bych rád dostal zpátky ten měšec" řeknu hlasem, který už nebyl hravý jako doposud, ale chladný a výhružný. Jeden z démonů upustí měšec na zem, já se na něj podívám a tentokrát už jsem se vážně naštval. Přejedu démonovi rukou po zádech a udělám mu šrám kolem celé páteře "vážně si mi ho právě hodil na zem? seber ho a podej mi ho" řeknu chladným hlasem k démonovi, který ani neceknul, ale chytil se za záda a spadl na kolena. Najednou však za sebou ucítím lehký závan větru a tak se otočím a uvidím jak právě oknem utíkají další dva démoni a jeden z nich má přes rameno hozený můj cestovní vak. Takže úkolem těch prvních dvou nikdy nebylo mě okrást, ale pouze odpoutat pozornost, okamžitě se odrazím a pomocí quick stepu jsem u okna dříve, než se druhý démon dostane ven. Chytnu svůj vak a škubnu, ale démon ho prostě jen pustí a ani se nesnaží o něj přetahovat a zmizí ve tmě. Překvapeně zamrkám a otočím se zpátky ke dveřím, u kterých už také nikdo není a měšec ze země také zmizel. Takže vlastně přišli ve dvou skupinách s tím, že volně přehazovali mezi tím, kdo pouze odvádí pozornost a kdo krade... tohle nemohli vymyslet sami, takový zlodějíčci z vesnice. Naštvaně hodím vakem do dveří, které tím zabouchnu a chvíli přemýšlím o tom, že bych si je našel a potrestal je, ale měl jsem před sebou zítra ještě dlouhou cestu a potřeboval jsem se vyspat a tak jsem sebral vak ze země, hodil ho znovu pod postel a šel si lehnout s náladou, kterou by už nespravila ani sklenička toho nejlepšího alkoholu.