Stál jsem na místě neschopen pohybu, můj pohled se však přesune na Ireth, která se třásla a stejně jako já zůstala na místě. Jakmile však démon před námi zvedne hlavu, Ireth se k němu pomalu rozejde. Viděl jsem, že se jeho rty hýbaly, nic jsem však nezaslechl, jen jeho kašlání. Z tranzu mě probere až hlas Ireth, která se na něj bála byť jen sáhnout. Udělám k ní pár rychlých kroků, než ji položím ruku na rameno a trochu nejistě se podívám na démona. Také jsem pořádně nevěděl, co dělat.
"Musíme ho odsud dostat," řeknu nakonec a z kapsy vytáhnu obvazy. Byl bych raději, kdyby měl rány obvázané, než se ho pokusíme sundat. Pomalu k němu dojdu a prohlédnu si jeho rány, abych určil, která je nejhorší.
"U Satana," zašeptám, jakmile uvidím jeho záda a rozhodnu se, že ty musím obvázat jako první. Opatrně přiložím obvaz k ráně a čekám, že démon zařve bolestí a pokusí se ode mě ozvat. Jenže Fen'li se ani nepohne a z úst se mu akorát vydere tiché zakňučení. Dám se rychle do práce a ovážu mu celou vrchní část hrudníku.
"Ireth... Postarej se o ty hřeby..." řeknu jí potichu a ukážu na démonův ocas přibitý k zemi.
"A nohu..." zašeptám, když si všimnu otevřené zlomeniny. S tímhle jsem si opravdu nevěřil a nejspíš bych nadělal víc škody než užitku.
Fen'lin
Stále jsem hleděl na obraz lásky mého života, která dopadne na kolena z očí jí začnou stékat slzy. Nechtěl jsem, aby byla smutná, chtěl jsem vidět její úsměv, tak proč? Zaslechnu mužský hlas, který jsem nedokázal zařadit, ale znal jsem ho. Až po chvilce zaostřím oči natolik, že ho uvidím. Cole? Co ten tady dělá? Rozejde se ke mně, ale já se však dívám pouze na Ireth. Chtěl jsem ji utěšit, ale i kdybych ji mohl vzít do náruče, rozplynula by se mi a to bych už neunesl. Jakmile se mě však Cole dotkne, zakňučím bolestí a dojde mi, že tohle není halucinace. Překvapeně se podívám na Ireth. Co tady dělá?
"Ireth? Jak to, že jsi tady?" zeptám se potichu. Byla opravdu přede mnou, zraněná, pokrytá krví, plakala. Chtěl jsem ji utěšit, držet v náručí. Vidět její úsměv. A zároveň jsem nechtěl, aby mě takto viděla.
"Omlouvám se," zašeptám a ani nevím, za co se omlouvám. Za to, že mě vidí v takovém stavu? Za to, že jsem se nechal chytit? Za to, že je zraněná? Za to, že jsem odešel, nebo za to, že pro mě musela přijít?