pro Balaur 7/2/2018, 23:47
Alex se mi omluví s tím, že to nevěděl a ani by jako člověk nepomohl, rychle zavrtím hlavou a pousměji se na něj.
"Nic se neděje, Alexi. Sám jsem byl překvapený, že si pro mě přišla. Myslel jsem si, že je jen výplodem mé fantazie a ztrácím rozum... Tebe bych do toho tahat nechtěl. Vlastně nikoho, ale vím, že oba dva jste tvrdohlaví a udělali by jste to i kdybych vám to zakázal," pousměji se a čím déle jsem byl v podsvětí, tím lépe mi bylo. Už jsem nebyl tak utahaný a měl jsem i mnohem lepší náladu, teď když to vypadalo, že se mnou není konec. Rozhostí se mezi námi krátké ticho, během kterého jsem pozoroval Alexe. Zdá se mi to, nebo je... Jiný? Možná je to tou jeho magií a tím, že oba umíráme. Jenže... Nedělal by si Alex z této situace spíše legraci? Najednou mi slíbí, že z toho bastarda vymlátí duši a až po chvilce mi dojde, že myslí otce.
"Ne, děkuji, to mu dlužím sám, ale hádám, že se můžeš přidat," zazubím se, ale zároveň se mi zaleskne v očích nenávist, kterou však v momentě, kdy se zmíní o Ireth zmizí a nenávist nahradí láska.
"Ano, mám. Je to to nejlepší, co mě kdy potkalo," řeknu trochu zasněně a na tváři se mi rozlil blažený, spokojený úsměv. Ucítím z Alexe další vlnu temné magie a starostlivě se na něj podívám. Zatím jsem však pro něj toho moc udělat nemohl, leda ho rozptýlit. A přesně jsem věděl jak.
"Alexi? Mám otázku," oslovím ho s úsměvem a počkám, než mám jeho plnou pozornost.
"Půjdeš mi na svatbu za svědka?" zeptám se ho po chvilce a zazubím se.