Sledoval jsem ho a opíral se zamyšleně o motorku, sledoval jeho překvapený výraz, se kterým nakláněl hlavu na stranu. Tiše si povzdechnu ale ulevilo se mi, dyž mi odpověděl že se mnou půjde. Poté se ale zamračeně zeptá, proč mě náš vůdce posílá na tak nebezpečnou misi samotného a tak chvíli nic neříkám, jenom se zadívám na měsíc.
"Balaure, ať už to bude znít sebedivněji... ne, jinak... na divnosti jsi hádám zvyklý," vydechnu a sklopím pohled do očí démoního přítele, než si se zavrtěním hlavy povzdechnu.
"Na základně máme mága, drží ho tam Connor a přitom je tam dá se říci z vlastní vůle, zavřený ale díky dodávkám pro své pokusy, řekl bych spokojený. Docela spolu vycházíme, obvazy na mém těle jsou jeho dílem, on je zvláštní..." vydechnu zamyšleně a zamračím se někam na zeď za Balaura.
"Varoval mě před Connorem, před touhle misí, která je možná pod zástěrkou Connora tak jednoduchá, že se rovná zabití jednoho upíra. Když půjdu sám, zemřu za úplňku, jemné deštivé noci... Pokud však sebou vezmu přítele se stříbřitýma očima, sněhovými vlasy zapovězeného Espery pro svůj temný původ... pak mé oči nepohasnou," vydechnu slova která jsem si celou dobu opakoval v hlavě a zabodnu oči do Balaura.
"Tohle mi řekl před týdnem..." vydechnu a zadívám se na oblohu, kde se v dálce hromadily tmavé mraky. Všechno sedělo... Až děsivě moc. Lehce se nad tou představou ošiji a zamračím se.
"Nevím co se bude dít, ale nemohl jsem jeho slova nechat jenom tak, i kdyby lhal a o nic nešlo. Ne, nikomu jsem o tobě neřekl, přesto ví že se s tebou přátelím, stejně jako ví o temných značkách na mém těle, které jsi utvořil ty," zamrkám nevěřícně a prohrábnu si vlasy.
"Já vím... zní to děsně ujetě ale můžu tě ujistit o tom, že jsem se ještě nezcvokl," zavrčím a donutím se nad tím vším ušklíbnout.