pro Sangmin 17/1/2018, 19:34
Corsio zafrkal, když jsem skončil se svojí písničkou. ,,Jo, já vím, ty bys chtěl, abych zpíval dál, ale mně tady zmrzne zobák!" odfrkl jsem si, kdy on stříhl ušima a přežvýkl si. ,,Ty, že mrzneš? Pche! Máš tlustý kožíšek, klidně bych si z něj mohl udělat tlustější kabát," odfrkl jsem si, kdy hřebec uraženě zastavil uprostřed kopce a podíval se na mě. ,,Přijdu si jako blázen, když tu mluvím se zvířetem, co mi vlastně ani nerozumí," pronesl jsem laškovně, kdy on stáhl uši ke krku a já dal ruce nahoru, že se vzdávám. ,,No dobře, ty můj věrný oři, však víš, jak tě miluju," zašklebil jsem se a objal ho, kdy on spokojeně frkl a rozešel se dál, kdy pořádně do kopce zabíral. Neměl nic, neměl sedlo, dečku, uzdečku... ani chrániče nohou. V jednu chvíli by mohl působit jako nevinně vyhlížející kůň, dokud by si nevšiml člověk nebo zvíře toho, že na jeho hřbetě si trůní zazimovaná tlustá veverka jménem Sangmin.
Spokojeně jsem si odzívl a zůstal ležérně ležet na hřebcově hřbetě, a tak jsem ani nečekal na to, že by mohl udělat tu podlou věc, kdy mě katapultoval ze svého hřbetu. Tedy, on to asi neudělal úmyslně, ale jednoduše ho vylekala postava, která se záhy objevila před námi. Jindy bych ho asi upozornil a hned uklidňoval, ale jakmile jsem nebyl na něj moc napojený já, byl nenapojený i on a jeho pudy volaly o jediné - uteč! A tak uskočil do strany, kdy jsem překvapením vyjekl a to hřebce asi trochu poděsilo ještě více, protože jsem v tu chvíli zněl jako špatně skřehotavý havran, a už jsem letěl po své krásné tvářičce do sněhu, kam se mi povedlo dopadnout jak jinak - do měkkého? Jo! Mohl jsem v tu chvíli být rád, že jsem teple oblečený. Jediné, čeho jsem si stačil během letu všimnout, byla postava, která mě nyní asi zabije, a taky hřebec, který se rozběhl vpřed! O hřebce jsem se nebál, protože se mi vrátí, ale kdo mi vrátí život, jestli o něj teď přijdu? Zůstal jsem zmatený a jako hromádka vysypaného šrotu ve sněhu.