Jestli je můj odhad správný, měl jsem něco kolem minuty a půl , než Crystal bude zpět tady a dvě minuty a dvě sekundy než dopadne na zem. No...za takový čas bych se měl s touhle nepříjemností, známou jako anděl, vypořádat. K mé nevoli se, ale odmítal přiblížit, držel si svou vzdálenost a vyčkával. Hajzl opelichanej. To jsem si na rozdíl od něj nemohl dovolit. Nejspíš se mě pokoušel nasrat ještě víc, protože se otočil na místě a pokoušel se vzít do zaječích. Nechtěl na mě jít sám, ale to je jediná chvíle, kdy bych mu chtěl čelit. Navíc, s hlavou v oblacích si poletuje i můj společník, kterému ale výlet brzy skončí. S ní v náručí se mi magie bude používat opravdu mizerně.
Vrhl jsem se za ním tak rychle, až se kolem ozývalo hlasité bušení křídel, která se opírala do okolního větru. Musím ho dostat, hned.
Uznávám, že nebyl špatný letec, přesto jsem z jeho náskoku rychle ukrajoval.
Možná až moc, stačila chvilka nepozornosti, a když jsem prolétal těžkým, dešťovým mrakem, čekala mě v něm dávka svěcené...rosy? Vlhkosti? Těžko říct, co s tím mrakem udělal, pálilo to jak debil.
Tak moc jsem se těšil, až z něj sám nadělám odpolední přeháňku. Měl jsem problémy vidět, kouřilo se mi těla víc, než z tý smrdutý cigarety a jen jsem doufal, že mi křídla nepropálí skrz na skrz. To se prozatím nekonalo.
Anděl si všiml, že jsem mrakem prošel,i to jaké to na mě zanechalo stopy. V ruce mu zářilo zlaté kopí, zatímco druhá ruka žhnula bílou magií, která létala ve formě výbojů mým směrem.
Potřeboval jsem se vrátit co nejrychleji na místo, kde se bude za malou chvílí...vyskytovat Crystal. A teď mi stíhaní tohohle potrvá ještě o trochu delší dobu, nemohl jsem to riskovat. Vyhnout se výbojům nebyl takový problém, ale nechat si od něj lehce popálit, dramatizovat zranění a fingovat ústup, chtělo trochu více umu. Štít, který jsem vytvořil z temné magie jsem zformoval až docela na poslední chvíli, čímž určitá část bílá energie opravdu prošla skrz a moje rameno si opravdu moc přálo, aby ho někdo amputoval. Mohl jsem s rukou hýbat, ale byl jsem přesvědčený, že jakmile dosednu na zem, ruku si osobně useknu. Zlostně jsem hulákal, křičel a čertil se. Tentokrát o něco dramatičtěji, než bylo vzhledem k mému stavu nutné. To však nemusel vědět. K mé radosti spolkl celou návnadu a následoval mě při mém hraném ústupu zpět. Věřil, že mě dorazí.
Je hele...Crystal. Tak to jsem nestihl a anděl furt žije. No nic, ještě mi zbývalo trochu času před tím, než dopadne na zem.
Dovolil jsem anděli zasadit mi ještě jednu částečně pokrytou ránu, po které se odhodlal, přijít si ještě kousek blíž. Pro vlastní smrt.
Zkusmo jsem se dotkl magii jeho krve. Ještě to nevěděl, ale bylo po něm. Hrozně rád bych si s ním trochu pohrál. Dost mě totiž svoji neochotou řešit věci napřímo a hlavně tou svěcenou lázní naštval. Chuť si ale budu muset zpravit až příště. V jednu chvíli se vznášel a čekal vítězství, zatímco v té druhé explodoval, jak jsem každou kapku jeho krve v těle donutil rozlétnou se jiným směrem. Oči mi rudě plály, prozrazujíce formu magie, kterou jsem použil k jeho usmrcení. Srdce se mi vášnivě rozbušilo, měl bych se vrhnout na další, tohle přeci nebyl boj. Chci trochu vzrušení sakra. To, co se dá cítit jen tehdy, když zaryju drápy nebo zuby do nepřítele.
Pohled jsem stočil ke svým drápům, jejich rytiny rozzářila jediná zbloudilá kapka andělské krve a doháněla mě k neúnosnému hladu po masakru. Mohl bych je pak všechny sníst. Zvedl jsem drápovitou pracku, krev olízl a celý se otřásl. Pachuť, andělské krve mě navrátila do reality. Hnus, který je pro mě spíš kyselinou.
Měl jsem co dělat, abych se ze svého krátkého transu oklepal dost rychle na chycení své rozevláté pomocnice. Dostihl jsem jí s rezervou několika vteřin před dopadem, znovu ji chytil a když na můj popálený obličej dopadla sprška andělské krve, jenž tetelil jsem se spokojeností, přestože pálila, jako ďas.
S výrazem hladového šílence jsem roztáhl ústa do širokého, úsměvu plného ostrých zubů. Voněla a její duše zářila. Duše která by mi během jediného mrknutí oka napravila všechny relativně povrchové škody na těle. Neskutečně to pálilo, ale bolest je dobrá, znamená, že žiju.
I ona byla zaflákaná od andělské krve, což trochu snižovalo moji touhu uhryznout ji ksicht, ta věc totiž nejen hrozně chutná, především příšerně smrdí.
S nepřirozenou grimasou úsměvu, jsem ji vyzval. "Otři si to z tváře, nebo tě zabiju.". Uznávám, nechal jsem se celou tou situací krapet unést. Ale co jsem těmi slovy myslel bylo spíš. "Otři si to, ať tě můžu zabít." Byla nejblíž a já měl hlad. Ale zadělanou od anděla ji jíst nebudu. Mohl jsem jí to stáhnout magii, ale chtěl jsem do sebe nasát emoce, které z ní budou prýštit, když ji to oznámím. Čím silnější emoce při posledním vydechnutí, tím lépe. Škoda těch hloupých léčiv, co jí kolují žilami.