pro Sombra 6/12/2019, 00:04
FÁRN:
Dívka, jak že se to jmenovala? Jo jasně Naomi dcera Elyon Venzorwyn a jejího druha jménem Ettrian Morkian, se snažila postavit a přesvědčit mě o její kontrole nad situací. Posměšně jsem se na ni usmála, načeš mírně pokývala hlavou. "No... To vidím, jak si v pohodě, pff." Ušklíbla jsem se a jen čekala až se sveze na kolena, tu ránu měla dost hlubokou a pravděpodobně ztratila dost krve. Místo omdlelé holky mě ovšem čekala zarážející slova. Opravdu zaraženě a později i uraženě jsem si vyslechla její slova, při čemž jsem několikrát zpevnila stisk dlaně, ve které jsem svírala svou zbraň. Tak já prý podle ní nejsem lesní elf? Ale no tak, nevzdělanec.. to že nemám zelený hadr neznamená že nejsem... ccd, taková drzost. Jeden koutek rtů jsem mírně protáhla a přizvedla jedno obočí, což díky mému obličeji upatlaného krví muselo vypadat opravdu zajímavě. Potom se jí, ale opravdu podařilo mě naštvat. Opravdu mě označila něčím, jako je kříženec, ona! No to si dělá srandu. To jako mělo bejt její děkuji, co...? Z mého obličeje se vytvořila jedna velká grimasa vzteku, přeměřila jsem ji povrchním nenávistným pohledem. "Jak se opovažuješ..?" Můj hlas byl tvrdý a nepřípustný. Už jsem myslela, že za její hloupé řeči dodělám medvědovu práci. Bylo vidět, že si svou chybu uvědomila, trochu jsem se zklidnila, měla bych ji brát s rezervou, přece jen se praštila do hlavy. Na jednu stranu měla pravdu, ale jsem jen trošku odlišná, za to ona je špinavý kříženec. "Tak aby si věděla. Pocházím ze starého rodu čistokrevných LESNÍCH elfů, víš není lesní elf jako lesní elf." Což je pravda, náš druh byl vždycky ještě maličko odlišný než klasičtí lesní elfové a co se týče mého původu, to je taky pravda... z otcovi strany. Pravdou je, že matka pocházela z elfů divokých, ale to je fuk. Určitě pro tu drzou holku. "A zkus vyslovit ještě jednu urážku mého jména, či osoby a tvoje hlava se bude válet opodál" Nebezpečně jsem k ní přistoupila a namířila svou zbraň na její krk a temně prohlásila. "Rozumělas?" Po té jsem meč schovala. Je na čase se vrátit. "Tak jestli tu chceš chcípnou a být sežrána vlky, jež přiláká tvá krev, prosím." Při své řeči jsem si pomáhala drobnými a ladnými pohyby prstů. "Nebo mě půjdeš povyprávět svůj příběh, co se elfů, jenž se tě ujali, týče." Vytáhla jsem se v páteři a čekala co zní vyleze. Musím přiznat, že barva její krve mě docela zaujala, ale není první, tudíž jsem to nijak více neřešila.