pro Cassie. 22/11/2019, 21:59
"Neposlouchej ji Fufíku, ona to tak nemyslí, to víš, že tu s námi můžeš zůstat." Švitořila jsem spokojeně, ačkoli se mi Fárn snažila naznačit, že ho tu nechce. Však ona i zvykne. Samozřejmě jsem se nechala odtáhnout, nemám ve zvyku, se s někým přetahovat. Navíc měla větší sílu... Přesto jsem však její ruku, ze svého ramene setřásla a vzdorovitě se na ni podívala. "Je mi líto, to pouto je nezničitelné, jestli jim ho vydáš, nemám už důvod žít!" Při těch slovech jsem si dotčeně přiložila ruku na srdce. Hned jak znovu začala mluvit o tom, jak něco nebudu mít, přestala jsem ji vnímat a znovu se zářivě usmívala na svého nového kámoše. Při zmíňce o práci, jsem však trochu svraštila obočí, brzy mě to však přešlo, když jsem Fárn naprosto vážně odpověděla. "Máš pravdu, vezmu Fufíka ven, abychom tě nerušili a ty jsi mohla klidně dál pracovat." Po té jsem ji s vděčným výrazem chytla za ruku, ve které jsem vytvořila novou sušenku. Její prsty jsem pak jemně sevřela, načež na ni s dramatickým výrazem ve tváři pohlédla a dojatě přikývla. "Tak to bude nejlepší. Nezapomeň, že když máš hlad, nejsi to ty." Následně jsem jí na sevřenou pěst se sušenkou poklepala, načež její ruku pustila. Další nadávky ani výhružky už šli tak nějak mimo mě. To prostě Fárn občas tak dělá, každý má přeci něco. Mou pozornost ovšem znovu upoutal Fufík, který se teď k mému překvapení změnil v kočku a zamířil pod skříň. "Fárn! On se tu zabydluje! To je tak pěkný! Počkej, vysvětlím mu, jak to tu chodí, aby se pod tou skříní neztratil." Nečekala jsem na ničí odpověď, prostě jsem udělala skok směrem ke skříni, během kterého se změnila v černou kočku se zlatýma očima, krátce na to jsem sama zmizela ní. K mému překvapení tu však nebylo nic k vidění, až na fůru prachu. Zmateně a dost zděšeně, jsem zavolala do tmy. "On zmizel! Unesli ho!" Pochopitelně se mi z hrdla vydralo, pouze mňoukání, což jsem si momentálně opravdu neuvědomovala. Mířila jsem tedy kousek blíž ke stěně, při čemž mi došlo, že ho tu stále cítím. Jenže kam zmizel?