pro Cassie. 17/1/2018, 22:26
Věděla jsem, že už musím být blízko. Ve své lidské podobě jsem z posledních sil pletla nohama. Kolik dní už bez přestání jdu? A kolik měsíců to město hledám? Už to ani nepočítám, vlastně jsem přestala počítat už dávno. A to vše jen kvůli hloupému dopisu, který mi mohl možná zachránit život. Správně, nesmím zapomínat, že nehledám žádného dobráka, ale nejspíš pěkně krvelačného démona. Na zádech mi vyskočila husí kůže, takže to slovo "možná." Byla docela důležitá věc. Polekaně jsem sebou cukla a přikrčila se při zemi, když další blesk rozzářil oblohu. Měla jsem z bouřek strach a bylo jen otázkou času, než začne pršet. Teď už jsem to ale nemohla vzdát, byla jsem tak blízko, tedy snad. Tady někde by přeci Atreia měla být, to tvrdil každý, koho jsem se zeptala. Nedbala jsem na to, jak se mi klepou kolena a dál běžela až strašidelným lesem. Oblohou znovu problikl blesk a já vykřikla, když jsem o kus dál zahlédla podivnou postavu. Ruka s malým nožíkem, který jsem skrývala v kapse a stále pevně tiskla, mi vystřelila a já ji nataženou držela před sebou. V tom jsem to uviděla. Nebyl to jen tak někdo, byl to elin. Začínala jsem být paranoidní, jestli mě sledují až sem, můžu být vůbec ve městě v bezpečí? "Já nechci žádné problémy!" Pokusila jsem se říct pevným hlasem, jenže ten mě zradil.