pro Aileen 29/7/2018, 11:29
Byl čitelný jako otevřená kniha, emoce mu hrály jak na tváři, tak v jeho očích. Viděla jsem, že se něco změnilo, stejně jako v tu chvíli ve mě. Vytáhl na povrch mou lidštější část, o které jsem si myslela, že ji dávno nemám. Nejspíš jsem se jí nezbavila, jen pohřbila někam hluboko do sebe. Povzdechnu si, nelíbilo se mi to, připadala jsem si zranitelná a ucítím, jak se stvůra sápala po kontrole nad mým tělem. Zhluboka se nadechnu a vydechnu, abych se uklidnila a silou vůle stvůru potlačím. K mému překvapení se Gabriel zeptá, kolik potřebuji krve, abych přežila. Zamračím se, mluvil klidně a absolutně jsem netušila, kam tím míří... Aby přesně věděl, kolik životů mám na krku, to tak!
"Není tvá věc," zavrčím, ale co mě překvapí ještě víc je, když se začne přibližovat s tím, že už sám neví,co je správné a nabídne mi pomoc. Vykulím oči, když mě obejme a zůstanu nehnutě stát na místě. Řekne, že už mi nechce ublížit a já dostanu chuť ho prudce odstrčit. Nakonec to však neudělám.
"Pitomče, já se tě nebojím! Zabila bych tě, kdybych chtěla," zavrčím na něj a chvíli opravdu nemůžu uvěřit, že to myslí vážně.
"Proč bys mi pomáhal, když nás tak nenávidíš? Navíc jsem stvůra, nebo obyčejný upír... Chce mě mrtvý i vlastní druh, protože jsme nebezpečné a neumíme se ovládat... Očividně to ale jde," poslední část věty spíše zamumlám a když si uvědomím, že mě stále objímá, odstrčím ho.