pro Aileen 30/7/2018, 01:06
Sklopím pohled, když mi řekne, že už zabíjet nemusím, že mě ochrání. Skousnu si ret a párkrát se nadechnu. Nechápal to. A já... Mu to říkat nechtěla. Nechtěla jsem mu říct, že tohle je jediný důvod, proč ještě žije, proč jsem ho nezabila. A to, že se děsím dne, kdy se neovládnu a udělám to. Jenže mi najednou dopadnou kapičky krve na rty a já vyvalím oči na Gabriela, který si prokousl ret. S hrůzou v očích jsem sledovala, jak se ke mně sklonil a nastavil mi krk. Věděla jsem, že se teď neovládnu, neměla jsem ani pod kontrolou vlastní emoce a ten blbec mi řekne, že ví, že se té stvůry bojím a ať ji pustím ze řetězu!
"N-ne," vydechnu a do očí mi vyhrknou slzy.
"Zabiju tě! Děsí mě to! Nechci tě zabít, nechci o tebe přijít, jsi jediný, koho mám! Proč tak riskuješ, tyi blbče!" začnu na něj křičet a mrskat sebou ze strany na stranu. Stvůra se drala na povrch, mé oči zrudly a na rukou se mi objeví drápy. Byl to boj, který jsem prohrávala a dřív, než si to uvědomím, se Gabrielovi zakousnu do krku víc, než kdykoliv předtím a začnu hladově hltat jeho krev. Vyprostím se z jeho sevření a zarazím mu drápy do boků, abych si ho přidržela. Stvůra ho chtěla zabít, chtěla vypít všechnu jeho krev až do poslední kapičky... Tentokrát to však bylo jiné. Nikdy předtím jsem netušila, co stvůra dělá. Teď jsem to viděla, věděla jsem, že ho chce při krmení roztrhat. Zachovala jsem si vědomí. A mohla jsem bojovat. Potlačím stvůru někam daleko do ústraní, až dokonce úplně přestanu cítit její přítomnost. Poprvé... Jsem měla v mysli klid. Šťastně se usměji, byl to osvobozující pocit. Zaplaví mě pocit naděje, že by se můj život mohl opravdu změnit, ale ten zmizí v momentě, kdy si uvědomím, že na mě Gabriel bezvládně leží. Okamžitě začnu panikařit a začnu ho kontrolovat. Naštěstí byl jen v bezvědomí, ale ztratil hodně krve. Servu z něj tričko a zaběhnu do koupelny pro obvazy. Ošetřím mu rány, než se alespoň trochu uklidním a lehnu si vedle něj. Kdyby byl člověk, už je dávno mrtvý. Ale nebyl, byl vlkodlak se silnou vůli žít a rychlou regenerací. Musela jsem doufat, že to přežije. Přitulím se k němu a opřu si hlavu o jeho hrudník. Zaposlouchám se do pomalého tlukotu jeho srdce a tento zvuk mě pomalu ukolébá ke spánku.