Sledoval jsem ho a přemýšlel, netušil jsem co říci abych ho trochu uklidnil a aby se cítil lépe. Proto jsem chvíli nic neříkal a jenom čekal s nataženou rukou, než ji s odfrknutím přijal a krátce mě objal se slovy, že až budu v podobné situaci, mám mu dát vědět hned.
"Jak tak koukám, jsi z toho špatnější než já," vydechnu a když pronese, že vypadám unaveně a že bych se mohl alespoň na chvíli vrátit domů, pousměji se a pro změnu se k němu natáhnu já abych ho rozcuchal.
"To víš, že se chvíli zdržím, ale brzy se musím vrátit zpátky a podat hlášení," vzpomenu si na svou povinnost a i když se mi nechtělo, věděl jsem že to budu muset vysvětlit. Možná si jenom trochu poupravím historku abych se nemusel zmiňovat o bestiální podobě.
"Ale první musím zabít ty hajzly, jinak nemá smysl se vracet. Takže si dám asi pár lekcí stopařství," zasměji se nakonec se dlouze protáhnu. Měnit se do bestiálky už jsem nehodlal.
"Chtěl jsem se zeptat... je nějaký způsob jak zabránit nechtěné přeměně? No... Nerad bych tím prošel znovu," řeknu trochu nervózně a jen tak přešlápnu na místě.