Byly to asi tři týdny co jsem byl pryč a podařilo se mi najít menší skupinku žoldáků, ke kterým jsem se připojil. Jejich práce nebyla vůbec špatná a cíle měli ctnosté alespoň do takové úrovně, jakou démoni vůbec mohli mít. Spousta práce se týkala ochrany a doprovodu slabších. Nějaké práce jsem dělal sám a jenom výjmečně jsme spolupracovali. Po pár úkolech, u kterých se mi zadařilo, jsem byl nakonec přizván k větší skupinové prácičce, která se zdála být jednoduchá. Ovšem všechno se změnilo v momentě, kdy se celá práce proměnila v podfuk, který nás akorát zavedl do pasti na kterou náš vůdce skočil. Jednoduchá ochrana se ukázala jako složitě promyšlená past, jednoho z našich ochránců. Ukázalo se že náš vůdce byl cílem jedné žoldácké skupiny, které přislíbili obrovskou sumu zlata za jeho dopadení. Brzy se dopadení proměnilo v neústupný boj, do kterého jsem byl zatáhnutý i já a tak mi nezbývalo nic jiného, než se bránit. Brzy jsem stál na bojišti skoro sám a sledoval jsem mrtvá těla všech démonů okolo, se kterými jsem poslední týdny spolupracoval. Byl jsem zcela obklíčený nepřáteli a bránil jediného přeživšího, který se krčil někde za mnou. V ruce jsem svíral svou Iris a pozoroval nepřítele, který se nám šklebil do tváře. Narozdíl od nás dvou nebyl sám. Brzy jsem se s nim dal do křížku, ale boj s nim nebyl ani trochu jednoduchý už jenom protože se soustředil na člověka za mnou, kterého jsem se mu rozhodl tvrdohlavě nevydat. Brzy se mi to vymstilo, když se muž ze strachu neudržel a rozběhl nepříteli přímo do rukou s úmyslem ho zcela nelogicky oběhnout a dostat se pryč. Chtěl jsem ho zastavit a tak jsem se po něm natáhl rukou abych ho odhodil dozadu, ale schytal jsem hned několik nepěkných ran a tak jsem odletěl stranou. Muže jsem však už zachránit nedokázal a tak ho před mýma očima v mžiku podřízli. Než jsem se vůbec stačil vzpamatovat, dostal jsem prudkou ránu do zad, která mi vyrazila dech a tak jsem dopadl na písčiou zem.
Strach a tma, to jediné jsem teď cítil a viděl. Oči se mi klížily a když jsem je otevřel, viděl jsem před sebou jenom nohy nepřítele a čepel meče, kterou za sebou táhl. Zvuky okolo mě byly matné, chvílemi jsem ani netušil co se kolem děje. Jeddna věc byla však jistější a uklidňující než cokoli. Chtělo se mi hrozně spát a tak jsem tomu pocitu brzy podlehl. Poslední co jsem si vůbec stihl uvědomit, byl prudký nárůst temné magie, která se mi drala do těla a to vědomí, že se tomu vůbec nebráním, spíše naopak... poddával jsem se.
-------------------------
Běžel už několik hodin, nezastavoval se a nenechal za sebou nic živého. Jakýkoli tvor, který se mu postavil do cesty, skončil mrtvý a roztrhaný na kusy. Některá těla byla tak zdeformovaná, že nešla ani poznat. Brzy stál někde u hranic Západního království, kde čelil nějaké skupince démonů. Pravděpodobně šlo o stráže hranic nebo o nějakou hlídku, nezáleželo na tom. Nepřemýšlel a tak první co udělal, byl prudký výskok vpřed, se kterým se zakousl do jednoho démona, kterého v mžiku roztrhal na kusy. Síla bestie byla neobvyklá, jeho oči žhnuly jasným odhodláním zabít každého, kdo se k němu přiblíží. V očích se mu odráželo mnoho pocitů ale jenom jedna jediná emoce byla jasnější než cokoli jiného. Byl to strach, strach se kterým se bránil. Nerozlišoval přítele od nepřítele, spíše naopak. Jakoby by byl celý svět a všichni v něm, jeho jediným nepřítelem. Brzy za ním ležely mrtvá těla, mrtvá a roztrhaná těla. V tlamě svíral ruku člověka a prudce se rozhlížel okolo, než se dal na útěk. Ruka na sobě nesla jakousi prazvláštní značku, která byla jeho výtvorem a nezdálo se, že by ji chtěl pustit. Utíkal kolem Západních hranic a mířil někam k východu, když mu najendou zastoupili cestu dva démoni, z nichž každý měl tak dva a půl metru a jeden z nich se dokonce pyšnil pozicí generála ze západního království.