Byla další krásná noc, kdy měsíc nebyl vidět, když jsem se vykradla potichu z domu. Alex spokojeně spal stejně jako Aelin, ale já spát nemohla. Byla jsem nabitá energií, kterou jsem ze sebe potřebovala dostat. Oblékla jsem se a v tichosti se vyplížila z ložnice i z domu. Pak jsem prošla městem, přes louky a ponořila se do hlubokého lesa. Všechno bylo ponořené do tmy o to větší když ani měsíc nesvítil. Jen hvězdy tu tmu prolamovaly. Jako vždy na ně byl přenádherný pohled. Ale kvůli němu jsem dnes ven nešla. Proměnila jsem si oči v oči pumy, abych lépe viděla a zašla jsem raději hlouběji do lesa. Nepřála jsem si přeci, aby mě někdo viděl. Po chvilce jsem našla malou mýtinku - jako stvořenou na mé hrátky s magií.
Došla jsem doprostřed mýtinky a otočila se kolem dokola, abych se ujistila, že tu jsem sama. A pak už jsem si mohla začít hrát! Nejdříve jsem kolem dokola utvořila dvoumetrovou hradbu z různých krystalů. Prohlédla jsem si své dílo a pousmála se. Hradba byla hladká, jednolitá, ale přesto z různých nerostů a měla tedy i různé barvy. Někde byla modrá jako safír, jinde rudá jako rubín a nechyběla ani zelená barva smaragdů či fialová ametystů. Hrdě jsem se napřímila a pak jsem se zaměřila na své štíty. Vytvořila jsem kolem sebe neviditelný štít a snažila se ho rozšiřovat a zvětšovat. Bylo to těžké, ale pomalu se zvětšoval. Cítila jsem to, jako bych se zvětšovala já sama, jako bych sama byla tím štítem. Ano, to byla další věc, které jsem se chtěla trochu zbavit. Když tedy štít dosáhl až k mé hradbě, což znamenalo že měl v průměru tak deset metrů, přestala jsem ho zvětšovat a zaměřila se na jeho posílení. Nafoukl se jako balónek, ale měl o to tenčí stěny, takže jsem chtěla, aby byl silnější a pak jsem se snažila od něj jaksi odpoutat. Nevěděla jsem, co přesně dělám, ale chtěla jsem dosáhnout toho, aby, kdyby na něj někdo zaútočil, jsem to necítila, jako by zaútočil na mne. Jenže jsem si nemohla ověřit, že to funguje. Budu muset poprosit zase Fen'lina nebo Alexe, aby se mnou někdy trénovali a učili mě. Nechala jsem tedy štít, štítem, ale stále jsem ho udržovala. Jen jsem se zaměřila znovu na krystalovou stěnu kolem mýtiny. Vytrhla jsem pár částí, takže v hradbě byla najednou 'okénka! a ty kusy, velké asi jako pěsti, jsem přiměla poletovat kolem sebe. Jeden z nich jsem si vybrala a zkoušela ho upravit tak, aby vypadal jako krásný briliant. Bylo to těžké, hodně těžké - bylo to něco, co jsem doposud nezkoušela. Vytvořila jsem krystaly surově, ale nikdy jsem se nesnažila je vytvarovat do přesně daných tvarů, když už měly jiný tvar. Po čele mi steklo pár kapiček potu, ale nakonec jsem spustila do ruky překrásně vytvarovaný safír. Bylo to tak úžasné! Udělala jsem to samé i se zbylými krystaly a po takové půl hodince jsem měla dlaně plné krásně nabroušených různorodých drahokamů. Byla to taková nádhera! Jako bych v dlaních držela pár malých hvězdiček, ale já se radovala nad tím, že jsem zvládla, co jsem chtěla. A radostí bez sebe jsem drahokamy rozhodila po mýtině. Až nyní mi došlo, že můj štít stále stojí a to bych si myslela, že se už dávno rozpadl. Ale ne, nerozpadl. Držel. Chvíli jsem si myslela, jak úžasné to je. Než mi došlo, že vůbec netuším jak ho strhnout. Do dneška jsem se na něj musela soustředit alespoň maličko a jakmile jsem přestala, prostě zmizel. Jenže teď... Nejdříve jsem se postarala o hradbu z krystalů. Rozletěla se, jako by v ní něco vybuchlo. Bylo zajímavé to sledovat, těžké to zapříčinit a ještě těžší vyhnout se kusům tvrdých krystalů, které teď lítaly všemi směry. Naštěstí ke mě nedolítaly tak velké kusy a vyvázla jsem jen s několika šrámy. Teď ale přišel na řadu štít. Chtěla jsem s ním udělat to samé co s tu hrabou, ale nebyla jsem si jistá, co by to udělalo s ním a jestli by to nebylo mnohem smrtelnější než kusy hradby. Přišla jsem ke straně, odkud jsem i přišla a posadila se na kus bývalé hradby. Dotkla jsem se štítu prsty prsty a přemýšlela. Ani jsem si neuvědomila, že nejsem moc zadýchaná, přitom bych už dávno měla být vyčerpaná - vlastně jen kdyby byl úplněk. A pak mě to napadlo. Když jsem ho nafoukla, mohla bych ho i vyfouknout, nebo ne? Zase jsem se tedy postavila a zhluboka se nadechla. Zavřela jsem oči a představovala si, jak se štít zase zmenšuje, až obklopil jen mé tělo a nakonec se mi nalepí na kůži, jako upnuté oblečení. Otevřela jsem oči a rozhlédla se. Po štítu nebylo ani stopy. Natáhla jsem ruku a ani jsem ho necítila. Potěšeně jsem se usmála a rozhodla se, že to by dneska mohlo stačit. Únavu jsem cítila a jen díky měsíci, jsem už dávno neležela vyčerpaná na zemi neschopná se pohnout. Takže jak se říkalo, v nejlepším přestat.
Proměnila jsem se ještě na pumu, abych lesem proběhla rychleji a nakonec jsem se do lidské podoby proměnila až v půlce louky mezi lesem a městem. Ale nikdo mě neviděl - snad. A pak jsem už došla domů, kde jsem si lehce zmrzlá lehla zase k Alexovi pod peřinku, natiskla se na jeho hřejivé tělo a brzy jsem usnula tvrdým spánkem.
// Uznávám, Fen'lin //